23.10.20

Ανω κάτω η βουλή για τη «φούστα, ή τη… φουστανέλα του Βαρουφάκη»...

Αυτό που βιώνουμε είναι το θέατρο του μνημονιακού παραλόγου, κατήγγειλε ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Κρίτων Αρσένης, που κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει το νέο πτωχευτικό, και την αξιωματική αντιπολίτευση να δεσμευτεί ξεκάθαρα ότι θα το καταργήσει.

Ο...κ. Αρσένης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αποφάσισε να πάρει τα σπίτια των ανθρώπων τώρα, και πως αυτή είναι η ουσία του νομοσχεδίου που έφερε στη Βουλή.

«Το νομοσχέδιο για την πτώχευση είναι χειρότερο και από τα προηγούμενα μνημόνια», είπε ο Κρίτων Αρσένης και επισήμανε ότι η συζήτησή του στη Βουλή δεν παίχτηκε στα κανάλια, αλλά έμεινε στα ψιλά γράμματα και τις διαδικαστικές περιγραφές και «όσοι δημοσιογράφοι θέλησαν να γράψουν άρθρα κόπηκαν από τις αρχισυνταξίες».

Ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση, ότι επιχειρεί να το «περάσει στα μουλωχτά» - και την αξιωματική αντιπολίτευση ότι δεν θεώρησε σημαντικό να καταθέσει ένσταση αντισυνταγματικότητας, αλλά θεώρησε σημαντικό να καταθέσει πρόταση εναντίον του υπουργού Οικονομικών για το νομοσχέδιο αυτό.

«Στο στόχαστρο του νομοσχεδίου είναι κάθε πολίτης που έχει πάρει δάνειο άνω των 30.000, κάθε πολίτης που έχει εγγυηθεί τέτοιο δάνειο, που έχει κληρονομήσει δανειολήπτη ή θα κληρονομήσει στο μέλλον», είπε ο βουλευτής του ΜέΡΑ 25 και υπογράμμισε ότι νομοθετείται η δήμευση περιουσίας, ότι ο δανειολήπτης θα χάνει την περιουσία του χωρίς να αποζημιώνεται, χωρίς να απομειώνεται στο παραμικρό το χρέος του. Αφού δε χάσει την περιουσία του, κάποιος με εισόδημα κάτω των 7.000 ευρώ, για 12 χρόνια θα μπορεί να μένει σπίτι του με ενοίκιο – και αν είναι συνεπής στην καταβολή του ενοικίου, τότε θα μπορεί να εξαγοράσει το σπίτι του σε μηδενική βάση, στην εμπορική του αξία, χωρίς καν να μπορεί να προσμετρηθούν τα ενοίκια και οι δόσεις που έχουν καταβληθεί.

Ο κ. Αρσένης αναρωτήθηκε αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα το αποδεχθεί ως αναπόφευκτο αν γίνει κυβέρνηση, και κάλεσε τους πολίτες να αποδεσμευτούν από τη φυλακή του δικομματισμού, που ο ένας νομοθετεί αυτό που θέλει και ο άλλος με δυσθυμία το αποδέχεται.

Ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 αντέδρασε με σφοδρότητα στο σχόλιο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέα Δημοκρατία, Σπήλιου Λιβανού, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ χώθηκε κάτω από τη φούστα του κ. Βαρουφάκη» και πως ταυτίζεται μαζί του «γιατί μαζί κατέστρεψαν τη χώρα το 2015». Από τα πυρά του βουλευτή δεν ξέφυγε ούτε ο Πρόεδρος της Βουλής γιατί παρότρυνε τον κ. Λιβανό να αντικαταστήσει την λέξη «φούστα» από τη λέξη «φουστανέλα», για τα πρακτικά, «λόγω της ηπειρώτικης καταγωγής του Ευκλείδη Τσακαλώτου».

«Προφανώς θέλετε να μας προσβάλλετε. Αλλά η μόνη προσβολή είναι να συνεχίζετε την καθυστέρηση απονομής της δικαιοσύνης στον Ζακ, τη Τζάκυ Κωστόπουλου. Το γεγονός ότι ομοφοβικά και μισαλλόδοξα σχόλια ξεστομίστηκαν από τον Πρόεδρο της Βουλής, σε οποιαδήποτε χώρα θα ήταν λόγος παραίτησης και καλά έκανε και έφυγε από την αίθουσα, μόλις τα είπε αυτά. Καλώ να διαγραφούν, όχι μόνο από τα Πρακτικά, αλλά και από την σκέψη, την πρακτική και τον δημόσιο λόγο», είπε ο Κρίτων Αρσένης.

πηγη newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: