2.10.20

Κυνηγώντας τεντιμπόηδες...



H κυβέρνηση βρήκε τον εσωτερικό εχθρό: Είναι οι καταληψίες μαθητές, τα κατά Καλλιάνο «αλητάκια», οι κατά Κυρανάκη μιμητές του Τσίπρα, τους οποίους δήθεν αξιοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ για να φτιάξει προαύλια αγανακτισμένων και να δυναμιτίσει την επιστροφή στην κανονικότητα. Τα «φίδια» και οι «πίθηκοι» κατά Μπογδάνο. 

Πέρα από... την απλοϊκότητα του συλλογισμού, αυτό που κυρίως συσκοτίζεται είναι ότι το μαθητικό κίνημα στηρίζει η «γαλάζια» ηγεσία της ΟΛΜΕ και, κυρίως, ότι η εκπαιδευτική πολιτική σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας είναι από την αρχή ένας τραγέλαφος που αποτυπώνεται, συμβολικά, στις μάσκες-γίγας για τις οποίες δεν ανελήφθη καμία ευθύνη αλλά ο ένας υπουργός «κάρφωνε» τον άλλο στο παρασκήνιο, με αποτέλεσμα ακόμη και ο πρωθυπουργός να βγάλει κίτρινες κάρτες στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, σύμφωνα με την πομπώδη κυβερνητική διαρροή. 


Στην αρχή δεν ξέραμε πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, μετά πόσοι θα είναι οι μαθητές ανά τμήμα, αν θα γίνονται και πόσα δειγματοληπτικά τεστ, αν έχει βελτιωθεί και πώς το σύστημα της τηλε-εκπαίδευσης το οποίο τον καιρό της καραντίνας λειτούργησε όπως - όπως κατά κοινή ομολογία εκπαιδευτικών και μαθητών. 


Μαθαίναμε ότι δεν έχουν προσληφθεί καθαρίστριες για να βοηθήσουν στην απολύμανση και στο μεταξύ η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως «έτρεχε» τη «μεταρρύθμιση» της «διαγωγής κοσμίας», την οποία αποδοκίμασε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και η Κομισιόν. 

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αποφεύγει το διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα και την αντιπολίτευση αποφασίζοντας αυταρχικά την τιμωρία των καταληψιών, δηλαδή  πετώντας στουπιά σε ένα ήδη εύφλεκτο έδαφος. 

Η εκδικητική λογική θα φέρει πόλωση και η πόλωση, ενδεχομένως, έκρηξη που ούτε με νέα «λίστα Πέτσα» δεν θα μπορεί να ελεγχθεί. Γιατί ο Διονύσης Σαββόπουλος τραγουδώντας για τους δεκαεξάρηδες δεν είπε μόνο τον στίχο-κλισέ, αλλά και ότι «οι μειοψηφίες/τάγματα ξυπόλητα/σκαρφαλώνουν μέσα/σε σκοτάδια απόλυτα». 

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: