3.10.20

Ο Τραμπ δεν παραδίδει στον αντιπρόεδρο Πενς τα ηνία των ΗΠΑ...













 To τweet του προέδρου των ΗΠΑ: Πάω καλά, σας ευχαριστώ όλους.
Τα μηνύματα των Μπάιντεν και Ομπάμα...
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος διαγνώστηκε ότι έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό, διακομίσθηκε σε στρατιωτικό νοσοκομείο, όχι μακριά από την Ουάσινγκτον, όπου θα νοσηλευθεί «για μερικές ημέρες», γνωστοποίησε ο Λευκός Οίκος.

«Προληπτικά» και... «κατόπιν σύστασης του γιατρού του και ειδικών», ο Ρεπουμπλικάνος «θα εργάζεται» από ειδικό τμήμα του στρατιωτικού νοσοκομείου Ουόλτερ Ριντ κατά τις «προσεχείς ημέρες», διευκρίνισε η εκπρόσωπος της προεδρίας Κέιλι Μακενάνι, κάτι που μεταφράστηκε οτι ο Προεδρος των ΗΠΑ δεν πρόκειται να παραδώσει τα ηνία της χώρας στον αντιπρόεδρο Μαικ Πενς.

32 ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές, η προεκλογική εκστρατεία του επιχειρηματία του τομέα των ακινήτων που έγινε πρόεδρος των ΗΠΑ και διεκδικεί την επανεκλογή του την 3η Νοεμβρίου διακόπηκε απότομα μετά την ανακοίνωσή του πως μολύνθηκε από τον κορωνοϊό και παρουσιάζει συμπτώματα της COVID-19. Είναι ασαφές εάν θα γίνει σε περίπου δύο εβδομάδες το επόμενο ντιμπέιτ του με τον Τζο Μπάιντεν, τον υποψήφιο των Δημοκρατικών που συνεχίζει την εκστρατεία του.

Το μήνυμα του Μπαίντεν στον Τραμπ 

Το δικό του μήνυμα στον Ντόναλντ Τραμπ έστειλε ο Τζο Μπάιντεν. Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, μόλις πληροφορήθηκε ότι ο αντίπαλος του στην εκλογική μάχη της 3ης Νοεμβρίου θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο έχοντας προσβληθεί στον κορωνοϊό και ενώ βρισκόταν στο βήμα κατά τη διάρκεια προεκλογική του ομιλίας στο Μίσιγκαν, είπε:
«Αυτές είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Δεν υπάρχει τίποτα πέρα από τις δυνατότητές μας. Ο Θεός να σε ευλογεί. Ο Θεός προστατεύει την πρώτη οικογένεια και κάθε οικογένεια που αντιμετωπίζει αυτόν τον ιό και μπορεί ο Θεός να προστατεύσει τα στρατεύματά μας»

Οι ευχές του Μπάρακ Ομπάμα στον Τραμπ

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα απηύθυνε χθες Παρασκευή τις «καλύτερες ευχές του» για ταχεία ανάρρωση στον διάδοχό του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος διαγνώστηκε πως έχει μολυνθεί από τον κορονοϊό, παρότι όπως υπογράμμισε κορυφώνεται η «μεγάλη πολιτική μάχη» ανάμεσα στους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους ενόψει των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

«Παρότι βρισκόμαστε εν μέσω μιας μεγάλης πολιτικής μάχης, την οποία παίρνουμε πολύ σοβαρά, θέλουμε επίσης να απευθύνουμε τις καλύτερες ευχές μας στον πρόεδρο των ΗΠΑ και την πρώτη κυρία», είπε ο Ομπάμα, που μίλησε επίσης εξ ονόματος της συζύγου του Μισέλ.


«Η Μισέλ κι εγώ ελπίζουμε ότι, όπως και οι άλλοι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό απ’ άκρου σ’ άκρο της χώρας, θα λάβουν τις ιατρικές φροντίδες που χρειάζονται και θα μπουν στον δρόμο της ταχείας ανάρρωσης», πρόσθεσε ο Ομπάμα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με σκοπό τη συγκέντρωση κεφαλαίων για τον υποψήφιο των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο Τζο Μπάιντεν, που διεξαγόταν μέσω διαδικτύου.


Ευχές σε Τραμπ και Μελάνια απο τον Μακρόν  και Μπριζίτ

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του Μπριζίτ ευχήθηκαν «γρήγορη ανάρρωση» στον Ντόναλντ και τη Μελάνια Τραμπ, στέλνοντάς τους ένα «μήνυμα φιλίας», όπως ανακοίνωσε το Ελιζέ. Στα μηνύματά τους, στα αγγλικά, οι Μακρόν «εξέφρασαν και οι δύο τα φιλικά τους αισθήματα και ευχήθηκαν ταχεία ανάρρωση στον πρόεδρο και την πρώτη κυρία των ΗΠΑ», αναφέρει η ανακοίνωση. «Μείνετε δυνατοί», καταλήγει το μήνυμα του Γάλλου προέδρου προς τον Ντόναλντ Τραμπ.

Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής

«Προσευχόμαστε στον Θεό για την ταχεία και πλήρη ανάρρωση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ και της πρώτης κυρίας της χώρας», σημειώνει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

Ευχές στον Τραμπ και απο τον Επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμου Υγείας 

Ταχεία ανάρρωση στον Προέδρο των ΗΠΑ και την Πρώτη Κυρία ευχήθηκε και ο Επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο Αιθίοπας Τέντρος Αντάνομ.



Αξίζει να αναφερθεί ότι τέλη Μαίου οι ΗΠΑ αποχώρησαν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, κατόπιν εντολής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος κατηγόρησε τον ΠΟΥ για κακοδιαχείριση της πανδημίας και για υπερβολικά ελαστική στάση απέναντι στην Κίνα. Η κυβέρνηση Τραμπ είχε κάνει μάλιστα λόγο για υπερβολική επιρροή του Πεκίνου επί του επικεφαλής του ΠΟΥ.

Πάω καλά, σας ευχαριστώ όλους

Το πρώτο του μήνυμα από το στρατιωτικό νοσοκομείο στο οποίο εισήχθη έστειλε ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Πάω καλά, νομίζω! Σας ευχαριστώ όλους. ΑΓΑΠΗ!!!», ανέφερε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: