23.7.20

«Πειραγμένα» στοιχεία για τα κρούσματα κορονoϊού...

... λόγω τουρισμού;...
Σημαντικά είναι τα ερωτήματα που γεννώνται σχετικά με την εγκυρότητα των στοιχείων, που δίνει ο ΕΟΔΥ, για την πορεία της πανδημίας του κοροναϊού, με φόντο την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας. Μάλιστα τα εν λόγω ερωτήματα προκύπτουν και από...
τις επίσημες δηλώσεις των επιδημιολόγων της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα, άκρως αποκαλυπτικός επί του ζητήματος υπήρξε το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του ΕΟΔΥ, ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ο οποίος σε συνέντευξή του το πρωί της Τετάρτης στον Σκάι, δήλωσε:


«Δυστυχώς η επιτροπή και εγώ δεν έχουμε περισσότερα δεδομένα από αυτά τα οποία έχουν ανακοινωθεί για να μπορέσουμε να δούμε σε λεπτομέρειες κάποια πράγματα [...] Θα ήταν πάρα πολύ σημαντικό, αυτά τα πράγματα να είναι γνωστά τουλάχιστον στους ειδικούς, ώστε να μπορέσει να γίνει μια περαιτέρω αξιολόγηση».


Σε ερώτηση δε σχετικά με το αν η Επιτροπή έχει καλή ενημέρωση για τα δεδομένα της εξέλιξης της πανδημίας, η απάντηση ήταν εξίσου αποκαλυπτική: «Όχι πολύ καλά, για να είμαι ειλικρινής. Η επιτροπή δεν έχει πλήρη γνώση» ανέφερε ο καθηγητής.Μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα ο κος Βατόπουλος ,αποκαλύπτοντας το έλλειμμα της πληροφόρησης που έχει η Επιτροπή με ευθύνη του ΕΟΔΥ, αποδόμησε πλήρως το επικοινωνιακό οικοδόμημα που είχε κατασκευάσει η κυβέρνηση, με την συνεργασία των «ειδικών επιστημόνων» και μερίδας του δημοσιογραφικού κόσμου.

Ποια στοιχεία παρουσιάζει η κυβέρνηση και ποια οι επίσημοι διεθνείς φορείς για τα «ενεργά κρούσματα»

Υπενθυμίζεται ότι «μετά Βαϊων και κλάδων» είχε επανέλθει το μεσημέρι της Τρίτης η ενημέρωση από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Χαρδαλιά.

Ο ίδιος πάντως επιχείρησε να προσδιορίσει με σαφήνεια το λόγο και το περιεχόμενο της τηλεοπτικής επανεμφάνισής του: «Το εβδομαδιαίο ραντεβού στην Πολιτική Προστασία γίνεται προκειμένου να υπάρχει έγκυρη ενημέρωση για το τι γίνεται με το άνοιγμα της χώρας, τι δείχνουν οι έλεγχοι και ποιες επιχειρησιακές αποφάσεις λαμβάνουμε. Ώστε όλοι να γνωρίζουμε πώς εξελίσσεται η κοινή μας προσπάθεια, μακριά από φήμες, μακριά από αβάσιμες πληροφορίες, μακριά από ανύπαρκτες ειδήσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η δήλωση αυτή προδίκαζε ότι αυτά που θα ακούμε από εδώ και στο εξής θα είναι υπεύθυνα, έγκυρα και προπάντων αξιόπιστα. Είναι όμως έτσι; Η αλήθεια είναι πως κάποια πραγματικά δεδομένα την αμφισβητούν. Ας δούμε τα πράγματα πιο αναλυτικά.

«Από την έναρξη της πανδημίας στις 25 Φεβρουαρίου, με το πρώτο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη, μέχρι τις 19 Ιουλίου την Κυριακή, έχουν καταγραφεί στη χώρα μας 4.007 κρούσματα, από τα οποία 435 είναι σήμερα ενεργά. 1.030 συνάνθρωποί μας έχουν πάρει εξιτήριο από νοσοκομεία, 2.347 έχουν αναρρώσει σπίτι τους και 195 δυστυχώς δεν τα κατάφεραν» δήλωσε ο κύριος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με τον κο Χαρδαλιά λοιπόν τα ενεργά κρούσματα περιορίζονται σε 435 άτομα. Το Παγκόσμιο Παρατηρητήριο Καταγραφής για τον COVID 19 όμως φαίνεται να έχει εντελώς διαφορετικά δεδομένα, καταγράφοντας 2.477 ενεργά κρούσματα.Αξίζει να επισημανθεί ότι οι πηγές του Παρατηρητηρίου, όπως εμφανίζονται στην επίσημη σελίδα του, προοέρχονται από επίσημους κυβερνητικούς φορείς.Όμως δεν φαίνεται να είναι η μόνη στατιστική και ερευνητική πηγή που θέτει σε αμφισβήτηση τις δηλώσεις του υπεύθυνου της Πολιτικής Προστασίας, καθώς και το Ινστιτούτο της Λειψίας καταγράφει αριθμό 2.443 στη χώρα μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο Ινστιτούτο αντλεί τα στοιχεία από τη βάση δεδομένων του ECDC, στο οποίο αναφέρεται ο ΕΟΔΥ.

Τα εύλογα ερωτήματα

Μετά από όλα αυτά τι θα πρέπει να υποθέσουμε:

-Ότι πρόκειται περί λάθους ή κακώς πληροφορημένων Διεθνών Ιδρυμάτων που ασχολούνται επί σειρά ετών ειδικά με την επεξεργασία δεδομένων τροφοδοτώντας κυβερνήσεις, ερευνητικά κέντρα, οργανισμούς και ιδρύματα, σε παγκόσμια κλίμακα;
Ότι πρόκειται για καθυστέρηση καταγραφής στοιχείων ; Εάν συμβαίνει αυτό, τότε γιατί άλλα δεδομένα, όπως ο αριθμός των κρουσμάτων και των θανόντων είναι επικαιροποιημένα και συμπίπτουν ;
-Ότι τα ιδρύματα αυτά δεν ξέρουν την έννοια του recovered (ιαθέντες) και συνεπώς δεν πρόσθεσαν τα άτομα που όπως ανέφερε ο κος Χαρδαλιάς ανέρρωσαν στο σπίτι τους ; Δεν γνωρίζουν άραγε τα κέντρα αυτά, ότι η κατηγορία αυτή συμπεριλαμβάνεται στην έννοια του recovered;
-Ότι ο ΕΟΔΥ ο όποιος ευθύνεται για τη κοινοποίηση των δεδομένων προς τους οργανισμούς στους οποίους υποχρεωτικά αναφέρεται δεν δίνει στοιχεία ή τα σωστά στοιχεία ή δεν μεταφράζει σωστά τους κλασσικούς καθιερωμένους όρους ή δεν παρακολουθεί τις δημοσιοποιήσεις των στατιστικών και των αναλύσεων αυτών των κέντρων;

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Θανάση Παπαγεωργίου, ΕΔΩ...

πηγη tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: