23.7.20

Κεχριές: Εκκενώθηκε κι άλλος οικισμός και κατασκήνωση...

5119562
Συνεχίζει να καίει η φωτιά στις Κεχριές στην Κόρινθο ενώ εκκενώθηκε και έβδομος οικισμός. Η Πυροσβεστική προχώρησε σε εισήγηση για εκκένωση του οικισμού Δρασσά ενώ οι υπεύθυνοι κατασκήνωσης στην περιοχή προχώρησαν επίσης σε εκκένωση.

Η...
επιχείρηση της Πυροσβεστικής είναι τεράστια. Στο σημείο επιχειρούν: 268 Πυροσβέστες, 61 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με το τοπικό korinthostv.gr, ο δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος με έγγραφο του στο Υπουργείο Εσωτερικών, ζήτησε να κηρυχθεί ο Δήμος Κορίνθου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Προβληματίζει η ενίσχυση ανέμων
Νωρίτερα, ήταν καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στις Κεχριές Κορινθίας, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Προβληματίζει, όμως, η πρόβλεψη για ενίσχυση των ανέμων. «Βελτιώνεται πλέον η εικόνα της πυρκαγιάς, αλλά είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, γιατί σύμφωνα με την πρόβλεψη για τον καιρό, από το μεσημέρι αναμένεται ενίσχυση των ανέμων, οι οποίοι είχαν κοπάσει τη νύχτα», είχε πει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου.

Όπως επισημαίνει ο κ. Βαθρακογιάννης, έχουν προκληθεί ζημιές από τη φωτιά, αλλά η Πυροσβεστική δεν έχει, έως αυτή την ώρα, επίσημη ενημέρωση για το αν έχουν καεί οικίες.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από χθες το μεσημέρι που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, έχουν εκκενωθεί έξι οικισμοί (Siemens, Αγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι, Αθίκια, Αλαμάννο και Αγιος Ιωάννης), καθώς και μια παιδική κατασκήνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: