31.7.20

Περισσότερα δρομολόγια στα ΜΜΜ και βλέπουμε...

Την πύκνωση των δρομολογίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς υποσχέθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, καθώς τελευταία εκτός από την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού υπάρχει και αυξημένος συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς κυρίως τις...
ώρες αιχμής, με ό,τι αυτό σημαίνει για τη δυνατότητα τήρησης των μέτρων. 

Μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ, ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε αποτελεί μεγάλη πηγή ανησυχίας η μη τήρηση των μέτρων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ενημέρωσε ότι: «Γι' αυτό τον λόγο θα προσπαθήσουμε να πυκνώσουμε τα δρομολόγια».

«Ήδη, ανακαλούνται άδειες, οι οποίες είχαν προγραμματιστεί για τον Αύγουστο, προκειμένου να πυκνώσουν τα δρομολόγια και στα λεωφορεία και στο μετρό και στον ηλεκτρικό, για να μην υπάρχει συνωστισμός», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


Η δήλωση αυτή έρχεται μετά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, κατά την οποία συζητήθηκε η κατάσταση  στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στους χώρους διασκέδασης και αποφασίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες η ενίσχυση των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απ' την πλευρά του κάνει λόγο για «θέατρο του παραλόγου στις συγκοινωνίες» και   επισημαίνει ότι «την ώρα που μειώνουν ακόμη περισσότερο τα δρομολόγια, απειλούν με πρόστιμα τους πολίτες, στην περίπτωση που υπερβαίνουν το 65% της χωρητικότητας του μέσου. Και αφού τα κρούσματα διαρκώς αυξάνονται, τώρα ο κ. Μητσοτάκης πετάει το μπαλάκι στους επιστήμονες για ενδεχόμενη λήψη νέων μέτρων για τα ΜΜΜ».

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αυξημένων μέτρων

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην  ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ενίσχυσης των μέτρων και έκανε λόγο «απαράδεκτα φαινόμενα χαλάρωσης».

Συγκεκριμένα εξετάζεται η λήψη πρόσθετων μέτρων σε χώρους συναθροίσεων, όπως τα μπαρ. «Είναι κάτι το οποίο το συζητά η επιτροπή των ειδικών, δεν έχουμε εισήγησή της ακόμη. Αλλά είναι κάτι το οποίο το εξετάζουμε και περιμένουμε νεότερες εισηγήσεις. Η επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάζει τακτικά και μέσα στον Αύγουστο. Επίσης, θα έχουμε και τρεις φορές την εβδομάδα συνεδρίαση των συναρμόδιων υπουργών και ειδικών, υπό τον πρωθυπουργό, με τηλεδιάσκεψη προκειμένου να παρακολουθούμε συνεχώς τα επιδημιολογικά δεδομένα», υπογράμμισε.

Ακόμα, ανέφερε ότι «τα εισαγόμενα κρούσματα, αυτήν τη στιγμή, δεν φαίνεται να είναι μεγάλο πρόβλημα» και ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι ο εφησυχασμός στο εσωτερικό. «Αυτός είναι ο εχθρός. Απαράδεκτα φαινόμενα χαλάρωσης, τα οποία μας οδήγησαν στην απόφαση να πάρουμε αυστηρότερα μέτρα, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε πολλούς κλειστούς χώρους. Αναμένεται να επεκταθεί αυτό το μέτρο, εάν συνεχίσουμε σε αυτήν την πορεία», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: