30.7.20

Η απάντηση της Athens Voice...




Ιδού, λοιπόν, η απάντηση και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του:

Η Athens Voice υπερασπίζεται την...
ελευθερία του λόγου, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη ζωή χωρίς μίσος και διακρίσεις.

Επειδή η συζήτηση ξεφεύγει από τον καλώς εννοούμενο διάλογο ο οποίος για μας είναι πάντα θεμιτός, θέλουμε να διευκρινίσουμε μερικά πράγματα:

 Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ένας από τους ήρωες αυτής της εφημερίδας, το έχει εκφράσει δεκάδες φορές πολύ πριν οι όψιμοι υποστηρικτές του τον μάθουν από το NBA. Και θα το εκφράσει σίγουρα πολλές φορές ακόμα.

Η Athens Voice φιλοξενεί απόψεις επώνυμες, στο πλαίσιο του δημοκρατικού διαλόγου, με τις οποίες μπορεί να συμφωνεί ή να διαφωνεί.

Με το επίμαχο άρθρο μπορεί να συμφωνείς με κάποιες σκέψεις του και να διαφωνείς με κάποιες άλλες. Να σ’ αρέσει ή να μη σ’ αρέσει. Να σε ενοχλεί ο προσωπικός τόνος ή να το βρίσκεις εξυπνακίστικο. Ρατσιστικό όμως είναι αδύνατον να το πεις. Οι λέξεις έχουν συγκεκριμένη σημασία, δεν είναι απλά επίθετα.

 Είμαστε αντίθετοι και θα υπερασπιζόμαστε κάθε συμπολίτη μας που δέχεται επίθεση «δολοφονίας χαρακτήρα». Οι κατηγορίες «φασίστας» και «ρατσιστής» είναι πολύ σοβαρές και δεν πρέπει να εκτοξεύονται εναντίον κάποιου χωρίς επιχειρήματα. Δεν μπορεί να λες κάποιον φασίστα επειδή δε σου αρέσουν αυτά που λέει γιατί τότε εσύ είσαι ο φασίστας. Δεν μπορεί να λες κάποιον ρατσιστή επειδή έχει διαφορετική άποψη από σένα γιατί τότε εσύ είσαι ο ρατσιστής.

 Η Athens Voice είναι 18 χρόνια τώρα μια δημοκρατική και προοδευτική εφημερίδα επειδή τηρεί αυτές τις αρχές. Είναι μαχητική στην υποστήριξη μιας ανοιχτής κοινωνίας, στην υποστήριξη των δικαιωμάτων όσων αδικούνται, στην υποστήριξη της ελευθερίας και της δημοκρατίας, ακριβώς επειδή είναι ανοιχτή και μπορεί να συζητάει ελεύθερα όλες τις απόψεις. Εκτός από τις απόψεις του ολοκληρωτισμού.

 Όλα αυτά είναι ή θα έπρεπε να είναι, γνωστά σε όλους. Και όμως 3 μέρες τώρα δεν είδαμε ούτε ένα σοβαρό επιχείρημα που να αποδεικνύει ότι το επίμαχο άρθρο του γιατρού είναι φασιστικό και ρατσιστικό. Ούτε ένα. Μόνο ταμπέλες, ύβρεις, συκοφαντίες, στοχοποίηση. Δεν θα επιτρέψουμε το φασιστικό μπούλινγκ εναντίον κανενός.

Στη δημοκρατία οι απόψεις απαντώνται με επιχειρήματα όχι με εκφοβισμό. Όποιος από δω και πέρα στοχοποιεί κάποιον συμπολίτη μας με τη γνωστή μέθοδο της «δολοφονίας χαρακτήρα», θα αντιμετωπίζεται ως κήρυκας του ολοκληρωτικού λόγου που δεν μπορεί να ανεχτεί την ύπαρξη καμιάς άλλης φωνής, δηλαδή ως φασίστας. Όποιος ονομάζει την Athens Voice φασιστική και ρατσιστική απλώς επειδή δεν του «αρέσει» κάτι που δημοσιεύει, θα αντιμετωπίζεται ως κοινός συκοφάντης και δυσφημιστής.

Η Athens Voice θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την ελευθερία του λόγου, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη ζωή χωρίς μίσος και διακρίσεις.

Πηγή: e-tetRadio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: