1.2.20

«Βόμβες», «σχέδια» και «μνήμες»...

Άντα Ψαρρά

Με μια φωνή τα «δελτία των 8» υιοθέτησαν τη νέα «βόμβα» του πικραμένου -κατά δήλωσή του- αντιεισαγγελέα Αγγελή ζητώντας συνταγμένα μαζί του τις κατ' αντιπαράσταση μαρτυρίες της πρώην Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και της πρώην ΓΕΔΔ. Κανείς δεν ενδιαφέρεται βέβαια για...
δυσάρεστες λεπτομέρειες όπως ότι ο κ. Αγγελής θυμάται ανά μήνα νέα στοιχεία, ότι όλα αυτά τα συγκλονιστικά τα θυμήθηκε, αφού είχε παραιτηθεί, ότι θυμήθηκε χθες το πλέον συγκλονιστικό στοιχείο περί σχεδίου προφυλακίσεων πολιτικών που εξυφάνθηκε και εκτελέστηκε με δόλο από τρεις εισαγγελείς, ότι αναφέρεται στο Ρασπούτιν πάντα μέσω τρίτων, ότι ήταν ο ίδιος που κατηγόρησε με τους ισχυρισμούς του την προκάτοχο της Ξένης Δημητρίου εισαγγελέα Ε. Κοτζαμάνη αλλά και την προκάτοχο της Ε. Τουλουπάκη εισαγγελέα Ε. Ράικου επίσης για δόλο κλπ.

Προκειμένου να στηριχθεί ο κ. Αγγελής και να «στοιχειοθετηθεί» η εμπλοκή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, συγκροτημένα η σημερινή κυβέρνηση και τα φιλικά της ΜΜΕ επιλέγουν να διασύρουν μέσω της φρεσκαρισμένης μνήμης 3 εισαγγελέων, πρόσωπα που τίμησαν και τιμούν τους θεσμούς τους οποίους υπηρέτησαν και υπηρετούν, σπιλώνοντας όχι μόνο αυτούς αλλά και όσους εκπροσώπους της δικαιοσύνης συνεργάστηκαν μαζί τους, τους επέλεξαν, τους εξέλεξαν και τους επανεξέλεξαν και με τη δική τους ψήφο.

Επί 5 χρόνια πολιτικά, εκδοτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα σφυροκοπούσαν ακόμα και με προσωπικού τύπου αθλιότητες και ψέματα δικαστικούς που βρέθηκαν επικεφαλής θεσμών και οργάνων. Δεν δίστασαν να διαβάλλουν ανθρώπους που δεν είχαν δώσει –αντίθετα με άλλους- το παραμικρό αρνητικό δείγμα γραφής στη διάρκεια του δικαστικού και θεσμικού τους έργου.

Με πρόθυμους μάρτυρες, ακόμα και με την ιδιότητα του κατηγορούμενου, των οποίων αρκετές πειθαρχικές και ποινικές υποθέσεις απασχόλησαν τη δικαιοσύνη έφτασαν να δημοσιοποιούν ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία για αρρώστιες και απώλειες των στοχοποιημένων δικαστικών και των οικογενειών τους.

Στη μηχανή του κιμά μπαίνουν άκριτα και χωρίς το παραμικρό χειροπιαστό στοιχείο πρώην και νυν δικαστικοί λειτουργοί, ενώ οι σημερινές ηγεσίες των ανωτάτων δικαστηρίων και των συνδικαλιστικών Ενώσεων αδιαφορούν και επιτρέπουν τον κανιβαλισμό από πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα μέσω «πικραμένων» και παραιτημένων συναδέλφων τους που ξαφνικά ανέκτησαν τη μνήμη τους.

Κανένας από αυτούς δεν ρωτάει πώς είναι δυνατόν να υπήρχαν τέτοια μακιαβελικά σχέδια και να μην τα είχαν πει εγκαίρως στους αρμόδιους ή ακόμα και στον πρόθυμο για ανθρωποφαγία Τύπο και να τα θυμήθηκαν όλα μετά τις ευρωεκλογές;

Κανένας δεν ρωτάει γιατί το τόσο καλοσχεδιασμένο σχέδιο απέτυχε ενώ ο Αλέξης Τσίπρας πριν ...προφυλακίσει (άραγε δεν γνωρίζει ο κ. Αγγελής ότι σε στάδιο προανάκρισης δεν γίνονται προφυλακίσεις) έσπευσε να εξαγγείλει εκλογές και να τινάξει στον αέρα το «σχέδιο»;

Κανένας δεν ρωτάει πώς είναι δυνατόν κάποιοι δικαστές που επικρίθηκαν, πολύ πριν αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, για τον αρνητικό ρόλο τους σε μεγάλες υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος σήμερα να θεωρούνται οι πηγές της αλήθειας.

Είναι φανερό ότι μετά τον σφικτό και έμπρακτο εναγκαλισμό της 4ης εξουσίας με την σημερινή κυβέρνηση καλείται τώρα και ο θεσμός της δικαιοσύνης να υποκλιθεί. Θα το κάνει;...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: