28.2.20

Ποια Προανακριτική Επιτροπή;...

Δικαστήριο εφ’ όλης της ύλης, κολυμβήθρα των εμπλεκόμενων και πιστόλι εκτέλεσης αντίπαλων της ΝΔ...

Η τελευταία πληροφορία από τη Βουλή είναι ότι η πλειοψηφία της Προανακριτικής Επιτροπής θα καλέσει για κατάθεση τον Νίκο Παππά, επειδή αναφέρθηκε το όνομά του στην...
περιφερή υπόθεση Μιωνή.

Δηλαδή οι πολιτικοί αντίπαλοι ενός βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ τον καλούν για μια υπόθεση άσχετη με αυτή που ερευνά η επιτροπή στην οποία ανήκουν.

Όσοι παρακολουθούν από κοντά τι συμβαίνει στη Βουλή, γνωρίζουν ήδη ότι μόνο Προανακριτική Επιτροπή δεν πρόκειται.

Αυτή η επιτροπή συστήθηκε με απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής για ένα λόγο: να ερευνήσει αν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελοπουλος επηρέασε τη δικαστική έρευνα στο σκάνδαλο Νοβάρτις- μετά τις καταγγελίες μαρτύρων για χρηματισμό πολιτικών.

Αυτή είναι η εντολή που έχει, το έργο που πρέπει να διεκπεραιώσει και το πεδίο ευθύνης και δραστηριότητα της.

Μόνο αυτό δεν κάνει όμως. Αυτή η επιτροπή στην πραγματικότητα είναι μια ομάδα βουλευτών της ΝΔ- με τη αξιοθρήνητη συνδρομή του Κινάλ, που δρα ασύδοτα για την παραγωγή ύλης υπέρ της ΝΔ και εναντίον των αντίπαλων της. Μέχρι και τη σύνθεση των εκπρόσωπων της αντιπολίτευσης όρισε.

Από εκεί και πέρα η Επιτροπή αυτή κάνει τα εξής:

-Προωθεί τη θεωρία ότι στην Νοβάρτις δεν υπήρξε σκάνδαλο, αλλά σκευωρία κατά της ΝΔ

-Κατασκευάζει ακυρότητες για διάφορες πλευρές και διάφορα πρόσωπα στο σκάνδαλο Νοβάρτις

-Προσκαλεί διάφορα -εν πολλοίς αναξιόπιστα -πρόσωπα που καταθέτουν πανομοιότυπες εκδοχές που συγκλίνουν στο εξής: ο Παπαγγελόπουλος είναι δαίμονας και η Τουλουπάκη όργανό του, ενώ οι φίλοι της πεντακάθαροι

-Εκδικάζει άλλες υποθέσεις και αναλόγως αθωώνει οποιονδήποτε αναφέρθηκε στο σκάνδαλο Νοβάρτις ή καταδικάζει ό,τι σχετίζεται με τη προηγουμένη κυβέρνηση.

-Προσπαθεί να αποκαλύψει τα στοιχεία των προστατευόμενων μαρτύρων και να τους παραδώσει για τα περαιτέρω σε κάτι καλά παιδιά στα ΜΜΕ και τα κόμματα.

Κοντολογίς δεν είναι Προανακριτική επιτροπή για τον τον Παπαγελλόπουλο. Είναι ένα διαρκές δικαστήριο για τη Νοβάρτις, τη λίστα Λαγκάρντ, το σκάνδαλο Βγενόπουλου, τη Ζήμενς.

Μέχρι τώρα η πλειοψηφία της έχει διεκπεραιώνει με πάθος έργο της και έχει βρει διάφορα εκτός από ένα: στοιχεία για εμπλοκή του Παπαγγελοπούλου. Αυτό δεν την εμποδίζει να τον πάει μέχρι το προπατορικό αμάρτημα...

anoixtoparathyro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: