1.1.19

Ποδαρικό στο λιμάνι του Πειραιά...


 ...έκανε το Blue Star Delos......
Το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star Delos» ήταν το πρώτο πλοίο που μπήκε στο λιμάνι του Πειραιά το 2019, καθώς κατέπλευσε λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα. Ο...
υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης, ο αναπληρωτής υπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Σταμάτης Ράπτης ανέβηκαν στο πλοίο και αντάλλαξαν ευχές με τον πλοίαρχο, το πλήρωμα και επιβάτες.

Ο Φ. Κουβέλης ευχήθηκε στους ναυτικούς, άνδρες και γυναίκες να έχουν καλές θάλασσες και να φροντίζουν πάντοτε αυτό που έχουν αποφασίσει να υπηρετούν, την ελληνική ναυσιπλοΐα, την ελληνική ναυτοσύνη. Ευχήθηκε επίσης σε όλους τους νησιώτες να μετέχουν σε αυτό που χαράσσεται στη νέα περίοδο της πατρίδας μας, στην ανάπτυξη, στην ομόνοια, στη συνεννόηση, στην προκοπή.


Ο Ν. Σαντορινιός ευχήθηκε υγεία και πρόοδο σε όλους τους Έλληνες ναυτικούς, καλά ταξίδια, και καλή επιστροφή στην πατρίδα, και τόνισε ότι «στόχος μας είναι το 2019 να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα, όχι μόνο τις πολιτικές που ξεκινήσαμε, αλλά κυρίως να διατηρήσουμε ζωντανή την ελπίδα για ένα μέλλον που θα χαράξουμε τη δική μας αυτόνομη πορεία, σε μια Ευρώπη με δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη».


Στη συνέχεια οι δύο υπουργοί συνοδευόμενοι από τη φυσική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος πήγαν στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος όπου χαιρέτησαν όλο το προσωπικό που είχε βάρδια και μίλησαν με πληρώματα έξι ελληνικών εμπορικών πλοίων, που εκείνη την ώρα έπλεαν στη νότια Σινική θάλασσα, στην Αραβική θάλασσα, στον Ατλαντικό ωκεανό, στον κόλπο του Άντεν, στον ανατολικό Ινδικό ωκεανό και στη θάλασσα της νότιας Κίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: