30.9.18

Τρεις oι αγνοούμενοι, στην Εύβοια...


ΒΙΝΤΕΟ...
Αγωνία επικρατεί για την τύχη τριών αγνοουμένων στην Εύβοια, η οποία τις τελευταίες ώρες βρίσκεται στη δίνη του κυκλώνα «Ζορμπά».

Η καταστροφή στην Εύβοια  είναι μεγάλη με τα...
μεγαλύτερα προβλήματα να εντοπίζονται σε Μαντούδι, Προκόπι, αλλά και Χαλκίδα. Όπως είπε στο protothema.gr ο δήμαρχος Μαντουδίου, η Πυροσβεστική αναζητά ένα ζευγάρι ηλικιωμένων 65 ετών που αγνοείται στην περιοχή ανάμεσα στο Μαντούδι και το Μετόχι. Σύμφωνα με το lamianow.gr την ώρα που χάθηκαν βρίσκονταν με το αυτοκίνητό τους στην περιοχή Μετόχι αλλά από τότε δεν έδωσαν σημείο ζωής. Κάτοικοι της περιοχής μαζί με τα σωστικά συνεργεία τους αναζητούν μέσα σε έντονη βροχόπτωση και πλημμυρισμένα τοπία.

Επισης, αναζητούνται τα ίχνη και ενός τρίτου νεαρού ατόμου, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής.

Καταστροφές στο Θεολόγο Φθιώτιδας



Στο Μαντούδι, το οποίο έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον Δήμο, μετά τις δύο το πρωί τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα για τους κατοίκους καθώς ο ποταμός Κηρέας κατέβασε περισσότερα νερό, δημιουργώντας λίμνη στο χώρο που παραδοσιακά γίνεται το παζάρι και βρίσκεται το γυμναστήριο.

Σπίτια στο Μαντούδι πλημμύρησαν και οι άνθρωποι ανέβηκαν στις ταράτσες τους για να προστατευθούν. Η κυκλοφορία μεταξύ Μαντουδίου και Προκοπίου έχει κοπεί, ενώ μέσα στη νύχτα πλημμύρισε ακόμη και το τοπικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Μετά το Μαντούδι, πλημμύρισε και το Προκόπι. Το ποτάμι πέρασε μέσα από τους δρόμους και τα σπίτια. Ο ποταμός Κηρέας με διαθέσεις απειλητικές δεν άφηνε τίποτα στο πέρασμά του.

«Έχουμε ένα μέτρο νερό, ακόμα και στο δρόμο που συνδέει τη Χαλκίδα με το δήμο μας και την Αιδηψό. Πολλοί αναγκάστηκαν να ανέβουν στην ταράτσα των σπιτιών τους γιατί φοβήθηκαν. Πάρα πολλά σπίτια έχουν πλημμυρίσει. Το Μαντούδι θέλει μεγάλη βοήθεια», δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 και την εκπομπή της Μαρίας Κατσή και Νικήτα Κορωνάκη ο δήμαρχος Μαντουδίου Χρήστος Καλυβιώτης. «Μεγάλες ζημιές έχει υποστεί η Λίμνη, έχουν έρθει φερτά υλικά που έφραξαν τους δρόμους και πλημμύρισαν σπίτια. Αυτοκίνητα ''χώθηκαν'' στη λάσπη. Ο παραλιακός δρόμος από τη Λίμνη προς το Μοναστήρι Αγ. Νικολάου έχει κλείσει από τα ορμητικά νερά. Τεράστια ζημιά έχει πάθει ξενοδοχείο στα Κατούνια», πρόσθεσε.



Και στην Χαλκίδα είναι πολλά τα προβλήματα, αφού στην πόλη έβρεχε καταρρακτωδώς από τις 6.00 το απόγευμα του Σαββάτου. 


πηγη protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: