29.9.18

Χείμαρροι οι δρόμοι του Κιάτου...

ΒΙΝΤΕΟ
Στο μάτι του κυκλώνα αυτή την ώρα η Κορινθία με κεντρικούς δρόμους να έχουν πλημμυρίσει και να έχουν παρατηρηθεί αρκετά προβλήματα

Από την...
Αλμυρή, μέχρι το Ξυλόκαστρο η μανία του κυκλώνα Ζορμπά φέρνει προβλήματα και απειλεί. Ήδη το Κιάτο έχει πλημμυρίσει και το Ξυλόκαστρο απειλείται απο την υπερχείλιση του Σύθα.

Ο κεντρικός δρόμος του Κιάτου, στο κέντρο της πόλης έχει μετατραπεί σε χείμαρρο.



Σύμφωνα με όσα είπε, μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Αναστάσιος Χειβιδόπουλος, τα εντονότερα προβλήματα, λόγω πλημμυρών, καταγράφονται στην περιοχή του 'Αργους και της Νέας Κίου», προσθέτοντας ότι «υπάρχει ακόμα επικινδυνότητα, διότι βρέχει στα βουνά».

Όπως πρόσθεσε, «σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από την Πυροσβεστική, τα σπίτια που έχουν πλημμυρίσει στο 'Αργος, φθάνουν περίπου τα 25», διατυπώνοντας ταυτόχρονα την εκτίμηση ότι «αύριο το πρωί πιθανόν ο αριθμός να είναι μεγαλύτερος».

Οι πλημμύρες, όπως ανέφερε, «προκλήθηκαν από τις μεγάλες ποσότητες του νερού που κατέβασαν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα τα ποτάμια Ξεριάς και Πάνιτσα», προσθέτοντας ότι «τα είχαμε καθαρίσει πριν από λίγες ημέρες».

Τελικά, συνέχισε, «το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί στην εκβολή του ποταμού Ξεριά το αντιμετωπίσαμε με την διοχέτευση του νερού σε γειτονικά χωράφια, ώστε να εκτονωθεί το φαινόμενο».

Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «υπάρχουν διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Αργολίδας, αλλά υπάρχει συνεργασία με τον ΔΕΔΔΗΕ και συνεργεία εργάζονται και αποκαθιστούν την ηλεκτροδότηση».

Όσον αφορά στην πληροφορία για αγνοούμενο στην περιοχή της Νέας Κίου, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι «δεν υπάρχει θέμα, διότι βρέθηκε άμεσα, καθώς είχε πάει να δει σε ποια κατάσταση ήταν το χωράφι του».

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: