30.9.18

Πυραμίδα από παπούτσια στο Παρίσι...


... κατά των βομβαρδισμών αμάχων (BINTEO)...
Μια πυραμίδα από παπούτσια στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας: με το σύνθημα "ρίξτε παπούτσια όχι βόμβες", η ...
ΜΚΟ Handicap international κάλεσε το Σάββατο τους Παριζιάνους να πάνε να πετάξουν τα παπούτσια τους για να διαμαρτυρηθούν για τους βομβαρδισμούς αμάχων στις εμπόλεμες ζώνες.

Καθημερινά σε ολόκληρο τον κόσμο, 90 άμαχοι είναι θύματα «αδιάκριτων βομβαρδισμών», σύμφωνα με τη ΜΚΟ.

«Στις αστικές ζώνες, που είναι σήμερα θέατρο συγκρούσεων, οι άμαχοι αντιπροσωπεύουν το 92% των θυμάτων» επισημαίνει η Handicap international, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η ΜΚΟ πήρε την πρωτοβουλία για την υποβολή επίσημου αιτήματος, με την ελπίδα ότι θα συγκεντρώσει ένα εκατομμύριο υπογραφές ώστε να ασκήσει πιέσεις στα κράτη.

«Περίπου 12 χώρες εργάζονται για τη διαμόρφωση μιας πολιτικής δήλωσης κατά των βομβαρδισμών στις αστικές περιοχές, την οποία θα στηρίζει και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ. Η Γαλλία απουσιάζει» κατήγγειλε η οργάνωση.

«Παρακολουθούμε όλα τα κράτη που δεν σέβονται το ανθρωπιστικό διεθνές δίκαιο» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ξαβιέ ντι Κρες ντε Βιλνέβ, ο διευθυντής της οργάνωσης στη Γαλλία, αναφέροντας ως παράδειγμα «τη Σομαλία, τη Συρία, την Υεμένη».

Η Handicap international ενεργοποιείται κυρίως στο Ιράκ, όπου συμμετέχει σε επιχειρήσεις αποναρκοθέτησης, πρόληψης και της παροχής βοήθειας στα θύματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: