30.9.17

«Η διγλωσσία Τσίπρα κρατά τη χώρα πίσω»...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σήμερα το πρωί στον Γιώργο Αυτιά και στην εκπομπή Καλημέρα (ΣΚΑΙ)...

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για ανεπάρκεια στη διαχείριση του προβλήματος του...
ναυαγίου του πλοίου «Αγία Ζώνη ΙΙ», και της ρύπανσης του Σαρωνικού.

Με αφορμή τη σημερινή επίσκεψή του στη θαλάσσια περιοχή της Σαλαμίνας όπου έγινε το ναυάγιο, ο πρόεδρος της ΝΔ προανήγγειλε επικοινωνία με τον ευρωπαίο επίτροπο Αλιείας για τη χορήγηση αποζημιώσεων σε αλιείς.

Όπως σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβέρνηση δεν έχει δραστηριοποιηθεί για την αξιοποίηση των πόρων που υπάρχουν από το Ταμείο Αποζημιώσεων κατά της Θαλάσσιας Ρύπανσης και τους ευρωπαϊκούς πόρους για τους αλιείς, με τα αρμόδια υπουργεία να μην κάνουν τίποτε.

«Σκοπός μας δεν είναι τόσο να αποδώσουμε ευθύνες, ευθύνες έχουν ήδη αποδοθεί, στόχος μας είναι να δούμε τον τόπο του ναυαγίου, να μιλήσουμε με τους κατοίκους, και να εξετάσουμε ποια είναι τα επόμενα βήματα για το ναυάγιο και τη ρύπανση» επισήμανε.

Έδωσα, είπε, εντολή στους ευρωβουλευτές της ΝΔ, για να διερευνηθεί η δυνατότητα διάθεσης πρόσθετων ευρωπαϊκών πόρων, και θα μιλήσω με τον επίτροπο Αλιείας... 


Όσον αφορά το Ελληνικό δήλωσε: «Ο κ. Τσίπρας μπορεί στα λόγια να ισχυρίζεται ότι θέλει αυτή την επένδυση, στην πράξη όμως δεν ξέρω τι πιστεύει πραγματικά. Αυτό που βλέπω είναι ότι παραπάνω από το μισό κόμμα του δεν θέλει αυτή την επένδυση με αποτέλεσμα να έχουμε συνεχείς καθυστερήσεις και να στερείται η δυνατότητα από τη χώρα μας να υλοποιηθεί μια πολύ σημαντική επένδυση», ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για διγλωσσία η οποία κρατά τη χώρα πίσω.

«Εμείς ξέρουμε και πώς θα φέρουμε επενδύσεις και πώς θα τις υλοποιήσουμε γιατί πιστεύουμε στις επενδύσεις, την ιδιωτική πρωτοβουλία και προφανώς στον σεβασμό του περιβάλλοντος και την τήρηση των κανόνων. Αλλά σε αυτά τη ζητήματα δεν έχουμε δεύτερες σκέψεις. Ξέρουμε ότι μόνο μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις θα έρθουν δουλειές στην Ελλάδα. Η διγλωσσία του κ. Τσίπρα σε αυτό το ζήτημα κρατά τη χώρα μας πίσω»

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι η μείωση της φορολογίας, με περιστολή δαπανών, είναι η μόνη διέξοδος για την ανάκαμψη της οικονομίας... 



 



Δεν υπάρχουν σχόλια: