30.9.17

Σαντορινιός: Δεν θα αφήσουμε τη Σαλαμίνα μόνη...

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση «δεν πρόκειται να αφήσει τη Σαλαμίνα μόνη της» έδωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός στη...
δήμαρχο Σαλαμίνας Ισιδώρα Νάννου Παπαθανασίου Ισιδώρα, με την οποία επιθεώρησαν τη διαδικασία αντιρρύπανσης στην ακτή.

«Η κυβέρνηση δεν διαχωρίζει τις πληγείσες περιοχές ανάλογα με το status τους. Θα είμαστε εδώ για να εξασφαλίσουμε ότι το περιβάλλον θα παραδοθεί στην ίδια κατάσταση που ήταν πριν το ναυάγιο» διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας.

Η δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πρόοδο των εργασιών, ενώ μετέφερε τις ανησυχίες που έχουν οι κάτοικοι της περιοχής σχετικά με το μέλλον των δράσεων αποκατάστασης του περιβάλλοντος.

Τον υφυπουργό Ναυτιλίας συνόδευε ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Σταμάτιος Ράπτης .

Χθες ολοκληρώθηκε η διαδικασία απάντλησης των καυσίμων από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο «ΑΓ ΖΩΝΗ ΙΙ» νοτιοδυτικά της Αταλάντης, στον Σαρωνικό. Εως σήμερα έχουν συνολικά απαντληθεί από τις δεξαμενές του 2.535 μίγματα πετρελαιοειδών.

Στο πετρελαιοφόρο «Siros» έχουν φορτωθεί 1.002 κυβικά και άλλα 1.533 στο πετρελαιοφόρο «Lassea». Τις επόμενες μέρες αναμένεται να υπάρξει καθαρισμός των δεξαμενών του βυθισμένου πλοίου, ενώ το επόμενο διάστημα θα συγκληθεί η γνωμοδοτική επιτροπή που υπάρχει για θέματα ναυαγίων -συμμετέχουν εκπρόσωποι της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, της λιμενικής αρχής, του εμπορικού επιμελητηρίου και του οργανισμού λιμένα- προκειμένου να γνωμοδοτήσει εντός εύλογου χρονικού διαστήματος αν το βυθισμένο πλοίο «ΑΓ. ΖΩΝΗ ΙΙ» αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας ή για το περιβάλλον, και θα πρέπει να απομακρυνθεί...

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: