30.1.16

Και με όπλα η απώθηση των προσφύγων;...

Ηταν θέμα χρόνου πλέον να γίνει και αυτή η πρόταση: το αντιμεταναστευτικό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD), με ποσοστό κατά μέσο όρο 13% στην πρόθεση ψήφου, υποστήριξε ότι...
η αστυνομία «στην ανάγκη» μπορεί να κάνει χρήση όπλων, για να εμποδίσει πρόσφυγες και μετανάστες να εισέλθουν στην χώρα.

«Έχουμε ανάγκη από αποτελεσματικούς ελέγχους προκειμένου να μην υπάρχουν πλέον τόσοι αιτούντες άσυλο που δεν έχουν καταγραφεί κι οι οποίοι εισέρχονται από την Αυστρία» υποστήριξε η πρόεδρος του, Φράουκε Πέτρι στην εφημερίδα Mannheimer Morgen.

Και «εφόσον καταστεί αναγκαίο», πρόσθεσε, οι δυνάμεις της αστυνομίας στα σύνορα «θα πρέπει να μπορούν να κάνουν χρήση των όπλων τους, αυτό προβλέπεται από το νόμο... Κανένας αστυνομικός δεν θέλει να πυροβολεί εναντίον ενός πρόσφυγα, ούτε εγώ το θέλω» ισχυρίστηκε «ωστόσο ως τελευταία επιλογή πρέπει να μπορούμε να προσφύγουμε στα όπλα».

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων από τους πολιτικούς της αντιπάλους αλλά και από τις δυνάμεις επιβολής της τάξης.

«Κανένας αστυνομικός δε θα είναι (ποτέ) έτοιμος να πυροβολήσει» εναντίον μεταναστών, σημείωσε σε ανακοίνωση της η συνδικαλιστική ένωση αστυνομικών υπαλλήλων GdP. 

«Οποιοσδήποτε προτείνει να φθάσουμε σε τόσο ριζοσπαστικές μεθόδους επιθυμεί προφανώς την κατάλυση του κράτους Δικαίου και να χρησιμοποιήσει προς όφελός του την αστυνομία» είπε ο επικεφαλής του συνδικάτου Γιοργκ Ράντεκ. «Έχουμε βρεθεί ήδη αντιμέτωποι με αυτό στην ιστορία της Γερμανίας και δεν το θέλουμε ποτέ ξανά».

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Τόμας Όπερμαν, κατήγγειλε την «απαράδεκτη κινητοποίηση της κοινής γνώμης κατά των προσφύγων» και ο βουλευτής των Πρασίνων Κονσταντίν φον Νοτς έκανε λόγο για «ανεύθυνες» δηλώσεις σε μια χρονική περίοδο που οι επιθέσεις εναντίον των προσφύγων εντείνονται.

Η Πέτρι «παρέχει στην τρομοκρατία της ακροδεξιάς την νομιμοποίηση των εγκλημάτων της» υπογράμμισε.

ΑΠΕ/ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: