31.1.16

Ο Κυριάκος ρίχνει το γάντι στον Αλέξη...

για τις εκλογές...

Διακριτό έχει γίνει πλέον το πολιτικό στίγμα της ΝΔ, είκοσι μέρες μετά την ανάληψη της ηγεσίας του κόμματος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο...
νέος πρόεδρος με ξεκάθαρες δημόσιες τοποθετήσεις δίνει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για όλα τα μείζονα θέματα της επικαιρότητας, από το προσφυγικό μέχρι το ασφαλιστικό, με στόχο η ΝΔ να σηματοδοτεί μια νέα πολιτική γραμμή στην επόμενη μέρα, αφήνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ πίσω της.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μητσοτάκης έχει διευκρινίσει το τι θα πράξει ο ίδιος, αν η κυβέρνηση βρει αφορμή και πάει ξανά σε πρόωρες εκλογές.

«Και μόνο που το σκέφτονται, βρίσκονται σε αδιέξοδο», λέει σε συνομιλητές του, έχοντας αποφασίσει να μη συμμετέχει σε οικουμενική κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή, όπως φάνηκε και από τα όσα είπε στο συνέδριο του Economist, αλλά να προχωρήσει η διαδικασία των διερευνητικών εντολών και αν αποβούν άκαρπες, τότε η χώρα να οδηγηθεί στις κάλπες.

Επί της ουσίας, ο πρόεδρος της ΝΔ θέλει ο Αλέξης Τσίπρας και η σημερινή κυβέρνηση να προχωρήσουν τα νομοσχέδια που απορρέουν από τις πολιτικές επιλογές τους και να εφαρμόσουν ότι έχουν υπογράψει με εταίρους και δανειστές, καθώς γνωρίζει ότι έχουν αναλάβει υπερβολικές δεσμεύσεις. Ο κ. Μητσοτάκης ωστόσο δεν θα μείνει στη στείρα αντιπολιτευτική κριτική, αλλά παράλληλα θα υποβάλλει εναλλακτικές προτάσεις για κάθε θέμα που προκύπτει.

Συνεννόηση, λέει ο πρόεδρος της ΝΔ, μπορεί να υπάρξει μόνο για το μεταναστευτικό, καθώς το θεωρεί εθνικό θέμα. Κατά τα λοιπά στις επόμενες ημέρες, θα καλεί συνεχώς τον κ. Τσίπρα να προχωρήσει το ζήτημα της αξιολόγησης, καθώς εμφανίζεται ανήσυχος, ότι αν δεν προχωρήσει θα υπάρξουν εξελίξεις ανάλογες με αυτές του καλοκαιριού.

«Η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά τον πρωθυπουργό», φέρεται να λέει.

Σε περίπτωση πάντως που η κυβέρνηση φέρει στη Βουλή τη συζήτηση την οποία έχει ανοίξει για τον εκλογικό νόμο, η ΝΔ δεν πρόκειται να συμμετέχει, δεδομένου ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει διαμηνύσει ήδη προς το Μέγαρο Μαξίμου ότι ένα τέτοιο ζήτημα μπορεί να συμπεριληφθεί μόνο σε μια ευρύτερη αναθεώρηση του Συντάγματος, σημειώνοντας πως οτιδήποτε άλλο είναι αποσπασματικό, άκαιρο και θα έχει στόχο μόνο κομματικά οφέλη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: