1.1.15

«Σφάζονται» Λοβέρδος- Μητσοτάκης...




Στα άκρα φαίνεται πως φτάνει, την... τελευταία στιγμή, η κόντρα του υπουργού παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου, με τον υπουργό διοικητικής μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, σχετικά με το...
θέμα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ.

Σαν πρωτοχρονιάτικη... βόμβα έσκασε το έγγραφο του Ανδρέα Λοβερδου, σύμφωνα με το οποίο δεν αποδέχεται την επιστροφή 600 υπαλλήλων στις θέσεις τους στα ΑΕΙ, καθώς τονίζει πως υπάρχει απόφαση της κυβέρνησης να γυρίσουν όλοι οι εργαζόμενοι πίσω.

Οι σχέσεις των δυο πλευρών ήταν τεταμένες το τελευταίο διάστημα με τον υπουργό παιδείας να πετάει αρκετές φορές το μπαλάκι στο υπουργό των απολύσεων Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με την άρνηση του να δώσει οριστική λύση στο θέμα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ποντικιού ο υπουργός παιδείας εμφανίζεται κάθετος σε αυτό το θέμα και δεν φέρεται να είναι διατεθειμένος να υποχωρήσει στο συγκεκριμένο ζήτημα, τονίζοντας πως "δεν υπογράφω καμία απόλυση".

Όπως και να έχει η κατάσταση η κυβέρνηση φαίνεται πως δεν ήταν διατεθειμένη να δώσει λύση στο ζήτημα, αφήνοντας, μετά από αδράνεια μηνών, μια καυτή... Πατάτα στον ΣΥΡΙΖΑ όταν και αν αναλάβει την ηγεσία της χώρας, καθώς οι συγκεκριμένες απολύσεις ήταν στους... στόχους που είχε στείλει για το 2014 στον υπουργό των απολύσεων Κυριάκο Μητσοτάκη, η... μαμά τρόικα. Από την πλευρά του το τμήμα παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα όσα έχουν ειπωθεί έως τώρα από στελέχη του, θα ζητήσει την επιστροφή όλων των υπαλλήλων στις θέσεις τους.

Να τονίσουμε πως η διαθεσιμότητα όλων των υπαλλήλων του δημοσίου τομέα που δεν έχουν απολυθεί ακόμη έχει παραταθεί έως τον Ιουνίου του 2015, με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το έγγραφο του υπουργού Παιδείας:

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: