1.1.15

Εξέδρα ανεπισήμων!...


Τούτο τον καιρό δε γίνονται παρελάσεις .Μονάχα πλήθος κόσμου πηγαινοέρχεται σε εμπορικούς δρόμους κομίζοντας όχι τόσο τα ψώνια των γιορτών μα την ελπίδα .Άνθρωποι σκόρπιοι κ όχι διατεταγμένοι μα τόσο ίδια ανήσυχοι .Όπως...
όταν τρως γλυκό μα δεν το ευχαριστιέσαι από κάποιο ένστικτο.Και είναι και κάποιοι ακόμα που δεν έχουν ούτε αυτή την πολυτέλεια .Συνηθίζονται τα δακρύβρεχτα άρθρα τέτοιες μέρες αλλά δε θέλω να κλάψω για κανέναν . Θέλω να τιμήσω μόνο .Με έναν ελάχιστο φαντασιακό φόρο τιμής.
Ποιους ? Αυτούς που σε πείσμα των δυσκολιών αντέχουν και αντιμετωπίζουν την φτώχεια , την ακρίβεια , το κρύο , την μοναξιά ! Στον ηλικιωμένο που ξέμεινε χωρίς αγκαλιά για να γιορτάσει τον νέο χρόνο , στον μεροκαματιάρη που δώρο για το παιδί του δε μπόρεσε να εξασφαλίσει , στο άνεργο ζευγάρι νέων που αγωνιά ,σε κάτι παράδοξους Αι Βασίληδες που στερούν απ' τους εαυτούς τους για να μοιράσουν στους διπλανούς , σ όσους έχουν το ταλέντο να συγχωρούν και στον σκύλο μου , που κάθε βράδυ κοιμάται έξω από την πόρτα μου τουρτουριασμένος , γιατί πιστεύει πως έχει ιερό χρέος να φυλάει το σπίτι .Τέλος σ όσους κάνουν υπομονή , σκύβουν το κεφάλι και δεν απαντούν , όχι από υποταγή αλλά από σωφροσύνη ,στις εκκωφαντικές επαναληπτικές κορώνες των πολιτικών .Θέλει πολύ κουράγιο .
Όλους αυτούς θέλω να τους μαζέψω να τους ντύσω με καλά ρούχα και να τους ανεβάσω πάνω σε μια εξέδρα .Από κάτω μια μπάντα με χάλκινα θα παίζει ένα εορταστικό σκοπό και πλήθος κόσμου θα τους χειροκροτάει . Ξέχασα να σας πω ότι μπροστά - μπροστά στον κόσμο πρώτοι θα τους χειροκροτάνε οι πολιτικοί πιο δυνατά απ όλους .Και το χειροκρότημα θα συνεχίζεται για πολλή ώρα .Και αυτοί θα καμαρώνουν απορημένοι βέβαια . Οι αληθινοί ήρωες δε γνωρίζουν τις πράξεις τους ! Μόλις τελειώσει η μουσική θα σκορπίσουν πάλι όλοι . Θα φύγω κ γω ευχαριστημένος που στήθηκε επιτέλους μια δίκαιη γιορτή . Αφού χειροκροτήσω κ γω τον σκύλο μου που περιμένει πάνω στην εξέδρα να τον φωνάξω να φύγουμε . Στην εξέδρα των ανεπισήμων ... πάμε αγόρι μου!

Αλεξανδρος Γούδας (mediasoup.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: