30.10.13

Το "βραχιολάκι" ψηφίστηκε και στην Ελλάδα...

Το "βραχιολάκι" που θα επιτρέπει σε κρατούμενους να παραμένουν εκτός φυλακών ψηφίστηκε από τη Βουλή αλλά θα ...
γίνει πραγματικότητα σε περίπου 2 χρόνια.

Το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης ψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή και το ηλεκτρονικό "βραχιολάκι" θα αρχίσει να διατίθεται και στην Ελλάδα ως ευεργετικό μέσο της αποφυλάκισης κρατουμένων υπόδικων ή και καταδίκων.

Το κόστος βέβαια, που υπολογίζεται από 1.500 ως 2.500 ευρώ, θα επιβαρύνει τους κρατούμενους και σε ελάχιστες περιπτώσεις, όταν διαπιστωμένα ο κρατούμενος δεν έχει τα οικονομικά μέσα, θα επιβαρύνεται το Δημόσιο.

Το "βραχιολάκι" βέβαια δεν θα μπορούν να το φορούν όλοι, όχι μόνο γιατί είναι ακριβό, αλλά σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, θα επιτρέπεται σε ορισμένες περιπτώσεις κατηγορουμένων.

Οπωσδήποτε όχι εκείνοι που έχουν καταδικασθεί για εσχάτη προδοσία, τρομοκρατία ή εγκληματική οργάνωση, αλλά και αυτοί που έχουν καταδικαστεί για βιασμούς ή εμπορία ναρκωτικών.

Από εκεί και πέρα, όλοι οι άλλοι θα μπορούν να το χρησιμοποιούν αφού βεβαίως εγκρίνει την αίτησή τους το συμβούλιο της φυλακής και εφόσον έχουν εκτίσει σε πρόσκαιρη κάθειρξη τα 2/5 της ποινής και για ισόβια 14 χρόνια.

Με το "βραχιολάκι" θα μπορεί ο κατηγορούμενος να παρακολουθείται από τις κρατικές Αρχές σε όλες τις κινήσεις του και βεβαίως θα πρέπει πάντα ο κρατούμενος να συμμορφώνεται στους όποιους όρους του έχουν επιβληθεί από τις φυλακές, δηλαδή να φοράει το "βραχιολάκι" και να μπορεί να πηγαίνει μόνο για δουλειά, εκπαίδευση ή σε πρόγραμμα απεξάρτησης...
crimenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: