30.10.13

Κλιμάκωση κινητοποιήσεων για τις 12 απολύσεις...

Με το "νόμο Μητσοτάκη"...

Kινητοποίηση με κλείσιμο του αμαξοστασίου του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής και της διεύθυνσης καθαριότητας, ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι, με αφορμή την ...
απόλυση 12 εργαζομένων, που εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης/υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης («νόμος Μητσοτάκη»).

Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος νόμος προβλέπει την έξοδο από την εργασία, μέχρι να εκδικαστεί οριστικά η υπόθεσή τους, όσων εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, έχουν μείνει στην εργασία με δικαστικές αποφάσεις (ασφαλιστικά μέτρα, προσωρινές διαταγές κτλ) και δεν έχουν πάρει δικάσιμο μέχρι 31 Οκτωβρίου 2013.


Το βράδυ της Τρίτης το θέμα συζητήθηκε και στο δημοτικό συμβούλιο, με την πλευρά των εργαζομένων να επιχειρηματολογεί ότι δεν εντάσσονται στις περιπτώσεις αυτές, αφού ούτε ο δικηγόρος τους δεν πήρε δικάσιμο μέχρι τις 31/10/2013. Αντίθετη ήταν η θέση του Δήμου στο νομικό τουλάχιστον πεδίο.

Στο πολιτικό σκέλος, ο Δήμος αρνείται ότι απολύει τους εργαζόμενους με τη βούλησή του, άλλωστε παραδέχεται ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, καθώς η εφαρμογή του νόμου είναι πανελλαδικό ζήτημα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε πρόταση η οποία προβλέπει να υπάρξει συνδρομή σε νέα δικαστική προσπάθεια να παραμείνουν οι εργαζόμενοι. Σήμερα το πρωί. έγινε γενική συνέλευση των εργαζομένων και πλέον είναι ορατό το ενδεχόμενο, η κινητοποίηση να επεκταθεί σε όλους τους τομείς λειτουργίας του Δήμου...
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: