1.3.13

Έπεσαν οι υπογραφές της συμφωνίας Cosco – HP, παρουσία Σαμαρά (ΒΙΝΤΕΟ)...

Υπεγράφη το μεσημέρι της Παρασκευής η συμφωνία ανάμεσα στην COSCO και την Hewlett Packard για τη μεταφορά εμπορευμάτων της... HP μέσω Πειραιά, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος χαιρέτησε την συμφωνία των δύο εταιρειών.

Εντός του μήνα αναμένεται να υπογραφεί και η συμφωνία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

H συμφωνία προβλέπει την εγκατάσταση του κεντρικού κόμβου διανομής των προϊόντων της HP για την Κεντρική Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική, Ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου και χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, στον Πειραιά.

Από τον Πειραιά, τα προϊόντα της HP θα διανέμονται προς τους τελικούς προορισμούς, θαλάσσια μέσω του terminal της COSCO και σιδηροδρομικά από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η συμφωνία συμπίπτει με την ολοκλήρωση της γραμμής του Ικονίου που συνδέει το λιμάνι του Πειραιά με τα διευρωπαϊκά σιδηροδρομικά δίκτυα και θα επιτρέψει στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ να δημιουργήσει ολοκληρωμένες εφοδιαστικές αλυσίδες από τον Πειραιά προς την Κεντρική Ευρώπη.

Αντ. Σαμαράς: Το λιμάνι του Πειραιά αποτελεί όχημα ανάπτυξης για όλη την Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός μίλησε από το Πέραμα για την συμφωνία ανάμεσα στην Cosco την Hewlett Packard και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, χαιρετίζοντας τη συνεργασία των δύο πολυεθνικών.

«Το λιμάνι του Πειραιά, διασφάλισε στο παρελθόν την ανάπτυξη της Αθήνας, τον Χρυσό αιώνα του Περικλή. Το λιμάνι του Πειραιά αποτελεί και σήμερα ένα όχημα ανάπτυξης για όλη την Ελλάδα», δήλωσε αρχικά ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και συνέχισε:

«Η Ελλάδα ολοκληρώνει επιτέλους στρατηγικά δίκτυα υποδομών που απελευθερώνουν επενδύσεις. Σήμερα χαιρετίζουμε την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ δύο ιδιωτικών εταιρειών παγκοσμίου βεληνεκούς που χρησιμοποιούν αυτές τις υποδομές και δραστηριοποιούνται πετυχημένα σε αυτό το νέο πλαίσιο εμπιστοσύνης και σταθερότητας που μπαίνει η χώρα. Τέτοιες επενδύσεις βοηθούν τον τόπο μας στην αντιμετώπιση της ανεργίας. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις μόνο δυναμικές συνεργασίες, δυναμικές λύσεις όπως η σημερινή προς όφελος της κοινωνίας μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: