31.3.13

«Έφυγε» ο Βύρων Μακρίδης...



Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αναγγέλλει με λύπη την απώλεια του βετεράνου δημοσιογράφου και κορυφαίου θεατρικού συγγραφέα, εκπροσώπου της παλιάς καλής γενιάς των λειτουργών του Τύπου, Βύρωνα-Ηλία Μακρίδη, ο οποίος έφυγε χθες νοσηλευόμενος στο Νοσοκομείο «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ».

Ο ... Βύρων Μακρίδης, γεννήθηκε το 1937 στο Κάιρο της Αιγύπτου.

Εισήλθε στο δημοσιογραφικό επάγγελμα το 1961, αμέσως μετά το πέρας της θητείας του στην αεροπορία. Από δε το 1963 ασφαλίστηκε στο Ταμείο Συντάξεων ανήκων στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ». Στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ», «ΗΜΕΡΑ», «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ», «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» και «24 ΩΡΕΣ», ως καλλιτεχνικός συντάκτης. Επίσης εργάστηκε στα περιοδικά «ΘΗΣΑΥΡΟΣ», «ΘΕΑΤΗΣ», «ΡΟΜΑΝΤΖΟ», «ΤΗΛΕΘΕΑΤΗΣ» και στην τηλεόραση της ΕΡΤ έως το 1990. Υπήρξε μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων από το 1973 και είχε γράψει εκατόν σαράντα (140) θεατρικά έργα, επιθεωρήσεις, κωμωδίες και μιούζικαλ. Ήταν επίσης μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου.

Η είδηση του θανάτου του Βύρωνα Μακρίδη σκόρπισε θλίψη σε όλη τη θεατρική οικογένεια, καθώς σχεδόν όλο το θέατρο έχει παίξει έργα του.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τα παιδιά του Μίλτο και Ηλία Μακρίδη και τη σύζυγό του ηθοποιό Γιούλη Σταμουλάκη

Ο Βύρων Μακρίδης ήταν από τα παλαιότερα και επιφανή μέλη της ελληνικής δημοσιογραφίας και πάνω απ' όλα θα μείνει στη μνήμη μας ως ευγενής, υπερήφανος και άξιος συνάδελφος, που υπηρέτησε την ελληνική δημοσιογραφία με συνέπεια, ικανότητα και ήθος.

Η κηδεία του Βύρωνα Μακρίδη θα γίνει την Τρίτη, 2 Απριλίου 2013 στις 15.00 στο Νεκροταφείο Καλλιθέας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: