1.3.13

Ξεκινά το Συνέδριο εν μέσω πυρών...

Με την ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου ξεκινά σήμερα το μεσημέρι το κρισιμότερο ίσως συνέδριο του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια.
Σε αυτήν, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να περιγράψει το ... όραμά του αναφορικά με την φυσιογνωμία του κόμματος και την σχέση του με την κυβέρνηση. Χωρίς να συζητάει οτιδήποτε διαφορετικό από την συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ σε αυτήν –παρότι την αποχώρησή του αναμένεται να ζητήσουν από το βήμα του συνεδρίου άλλα στελέχη- ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσει να χαμηλώσει τους τόνους, προβάλλοντας τις θέσεις του για την αντιμετώπιση της ανεργίας, την ανακούφιση των δανειοληπτών και ξεκαθαρίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα πει ξεκάθαρο «όχι» σε τυχόν νέα μέτρα. Τις αντιδράσεις όμως της εσωκομματικής αντιπολίτευσης θα προσπαθήσει να περιορίσει κυρίως μέσα από το επίμονο αίτημά του το τελευταίο διάστημα για επικαιροποίηση, στην πραγματικότητα για σύνταξη νέας προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Στην ομιλία του ακόμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να παρουσιάσει εκ νέου και με περισσότερες λεπτομέρειες πια την πρότασή του για διάλογο και ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς, με στενούς συνεργάτες του μάλιστα να μιλούν και για …εκπλήξεις που μπορεί να επιφυλάσσει. Παρά την άρνηση του Φώτη Κουβέλη άλλωστε, ο ίδιος έχει αποφασίσει να επιμείνει στο θέμα, κρίνοντας ως αδήριτη την ανάγκη κάλυψης του χώρου που αποδεδειγμένα (ακόμα και μέσα από τις δημοσκοπήσεις) υπάρχει και αναζητά έκφραση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Εντωμεταξύ, ήδη στο παρασκήνιο διεξάγεται ένα πόλεμος υποψηφίων για τις 120 θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, η οποία και θα εκλεγεί την Κυριακή, τελευταία ημέρα των εργασιών του Συνεδρίου. Για τα μέλη της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος θα ψηφίσουν οι περί που 4200 σύνεδροι (3200 εκλεγμένοι και περίπου 1000 αριστίνδην) που δεν γνωρίζουν ακόμα πάντως το μέτρο εκλογής των υποψηφίων.

Μέχρι χθες πάντως, έντονη ήταν η ενόχληση στην Ιπποκράτους από την δεδηλωμένη πλέον απουσία των δύο πρώην προέδρων του κόμματος από την σημερινή έναρξη του συνεδρίου. Και ενώ ο Κώστας Σημίτης δεν θα παραβρεθεί στις εργασίες του συνεδρίου συνολικά, ο Γιώργος Παπανδρέου θα δώσει το παρών τις επόμενες μέρες (καθώς για σήμερα έχει ανειλημμένες υποχρεώσεις στην Κωνσταντινούπολη), χωρίς πάντως να έχει εκφράσει ως τώρα οποιαδήποτε επιθυμία του να μιλήσει.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: