1.1.12

«Καίνε» την τσέπη των καταναλωτών οι νέες αυξήσεις...


Φωτιά αναμένεται να βάλει στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και τις επιχειρήσεις η αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ από την πρώτη μέρα του νέου έτους.

Εκτός από τη... μεσοσταθμική αύξηση κατά 9,2% των τιμολογίων οι καταναλωτές θα επιβαρυνθούν και από αύξηση 3% επιπλέον λόγω της αύξησης του τέλους για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Τις επόμενες ημέρες, οι αρμόδιες υπηρεσίες της εταιρείας είναι πιθανό να καταρτίσουν τους καταλόγους με τις ανάλογες χρεώσεις καθώς το υπουργείο έδωσε κατευθύνσεις στη διοίκηση της ΔΕΗ, οι αυξήσεις στα τιμολόγια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να είναι λογικές, λαμβάνοντας υπόψη τον κύκλο εργασιών αλλά και τη μεγάλη πτώση του τζίρου. Στόχος είναι η επιβάρυνση να αναλογεί με την κατανάλωση, δηλαδή περισσότερη στις λεγόμενες υψηλές και λιγότερη στις χαμηλές, ενώ δεν θα υπάρξει μεταβολή στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο.

Παραδείγματος χάρη για τη χαμηλή τάση –δηλαδή τα νοικοκυριά– το τέλος από 1,85 ευρώ / μεγαβατώρα φτάνει τα 5,99ευρώ

Έτσι, με την εφαρμογή των αυξήσεων μια τετραμελής οικογένεια που διαμένει σε διαμέρισμα 90 τμ, πληρώνει 140 ευρώ το δίμηνο, πλέον ο λογαριασμός διμήνου θα αυξηθεί κατά μέσο όρο κατά 13ευρώή 77ευρώτον χρόνο.

Στην υψηλή τάση δηλαδή τη βαριά βιομηχανία από 1,04 ευρώ / μεγαβατώρα το τέλος τα φτάσει τα 2,96 ευρώ / μεγαβατώρα, ενώ για την αγροτική χρήση από 0,74 ευρώ / μεγαβατώρα φτάνει τα 2,29 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: