31.1.12

Ξεκινά η εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου εισροών – εκροών στα βενζινάδικα...


Τι προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση
Το αργότερο μέχρι τις 4 Ιανουαρίου 2013 θα πρέπει να εγκατασταθούν συστήματα ελέγχου εισροών – εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Κοινή Υπουργική Απόφαση για την Εγκατάσταση Ολοκληρωμένου Συστήματος Ελέγχου Εισροών - Εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων που... εξέδωσαν σήμερα Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Π. Οικονόμου και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης κ. Σωκράτης Ξυνίδης.

Με την απόφαση προσδιορίζεται το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής της εγκατάστασης Ολοκληρωμένου Συστήματος Ελέγχου Εισροών - Εκροών, καθώς και το είδος, το περιεχόμενο, ο τρόπος και ο χρόνος έκδοσης ειδικών φορολογικών στοιχείων των πρατηρίων υγρών καυσίμων, για την παρακολούθηση των συναλλαγών τους, από τις πωλήσεις καυσίμων, που εκδίδονται μέσω του προαναφερόμενου συστήματος.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση :

-Μέχρι τις 4 Ιανουαρίου 2013 θα πρέπει να έχουν εγκατασταθεί συστήματα ελέγχου εισροών – εκροών στην Περιφέρεια Αττικής και στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.

-Μέχρι τις αρχές Ιουνίου 2013 στις Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Αχαΐας, Ηρακλείου, Μαγνησίας και Ιωαννίνων.

-Μέχρι τις 4 Ιανουαρίου 2014 θα πρέπει να έχουν εγκατασταθεί συστήματα ελέγχου εισροών – εκροών στη λοιπή Ελληνική Επικράτεια.

Σύμφωνα με την απόφαση το διάστημα μέχρι τις 30 Μαρτίου2012 θα πρέπει να αξιοποιηθεί από τις επιχειρήσεις εγκατάστασης για την πιλοτική εφαρμογή του συστήματος και την επίλυση τυχόν τεχνικών προβλημάτων που θα ανακύψουν, με παράλληλη υποχρέωση υπογραφής των σχετικών συμβάσεων εγκατάστασης με το σύνολο των υποχρέων.
NEA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: