31.1.12

Να μην αλλάξει τίποτα προτείνει το ΔΣ της ΕΡΤ...


Ειδική μελέτη για το περιεχόμενο και τις κατευθυντήριες γραμμές για το περιεχόμενο και τη στρατηγική των καναλιών της ΕΡΤ ενέκρινε το ΔΣ της εταιρείας. Σύμφωνα με ... τη μελέτη τα κανάλια παραμένουν ως έχουν. Το γιατί έπρεπε να γίνει ειδική μελέτη για να μην αλλάξει τίποτα παραμένει ... μυστήριο.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της...


...εταιρείας η ειδική μελέτη προβλέπει ότι :

«Η ΝΕΤ παραμένει το κυρίως ενημερωτικό κανάλι. Ο κορμός και οι ζώνες του προγράμματος καθορίζονται από τα δελτία ειδήσεων και τις βασικές ενημερωτικές εκπομπές, ενώ το πρόγραμμα θα συμπληρώνουν κινηματογραφικές ταινίες, ντοκιμαντέρ, μεγάλα αθλητικά γεγονότα και ψυχαγωγικό πρόγραμμα.

Η ΕΤ3 διατηρεί το χαρακτήρα της, αναδεικνύοντας, μέσα από το πρόγραμμά της, τις ανάγκες, τις δράσεις, τη δημιουργικότητα και την ανάπτυξη της Ελληνικής Περιφέρειας. Το πρόγραμμά της εμπλουτίζεται περαιτέρω με αθλητικό πρόγραμμα.

Η ΕΤ1 παραμένει κανάλι με έμφαση στον Πολιτισμό, με πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκπομπές, κινηματογραφικές ταινίες, παιδικό πρόγραμμα, ντοκιμαντέρ και εκπομπές ειδικού ενδιαφέροντος. Η ΕΡΤ, εκμεταλλευόμενη τις δυνατότητες που προσφέρονται από την ψηφιακή τεχνολογία, εντάσσει στη δυναμική του προγράμματος της ΕΤ1 και τις υπηρεσίες που προσφέρει η Δημόσια Τηλεόραση και στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, και οι οποίες παρήχοντο από το Πρίσμα+. Με την απορρόφηση αυτή θα προκύψουν πρόγραμμα υψηλότερων προδιαγραφών, προσβάσιμο από τα ΑμεΑ, οικονομίες κλίμακας για την εταιρεία και εξοικονόμηση ψηφιακών συχνοτήτων».

Σχόλιο: Το ρεπορτάζ του ΒΗΜΑτος εδώ. Θεωρητικά, η κυβέρνηση του τεχνοκράτη Παπαδήμου αντικατέστησε την κυβέρνηση Παπανδρέου για να προχωρήσει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τις μεταρρυθμίσεις.

Παρ'όλα αυτά, το αναλυτικό σχέδιο αναδιάρθρωσης των δημοσίων ΜΜΕ ,που κατέθεσε ως Υπ.Επικρατείας ο Ηλίας Μόσιαλος, μοιάζει να μένει στα χαρτιά. Η πανίσχυρη ΠΟΣΠΕΡΤ με τις πλάτες του Απόστολου Κακλαμάνη κι άλλων "αγωνιστών" είναι σχεδόν βέβαιη ότι θα κερδίσει την παρτίδα.

Τι σκοπεύει να πράξει ο αρμόδιος υπουργός Παντελής Καψής; Θα αντιδράσει ο υπεύθυνος επί των δημοσίων δαπανών Ευάγγελος Βενιζέλος; Ο τεχνοκράτης Λουκάς Παπαδήμος θα δεχθεί να ακυρωθεί μια τέτοια μεταρρύθμιση επί των ημερών του; Ο...φιλελεύθερος Αντώνης Σαμαράς θα πιέσει για τη μείωση του κράτους;
parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: