1.7.10

Δεν θα έρθουν στην Ευρώπη τα νέα κινητά της Microsoft ...


Απέτυχε το πείραμα...
Η τελευταία απόπειρα της Microsoft να εισέλθει στην αναπτυσσόμενη αγορά των smartphone φαίνεται ότι απέτυχε: Λιγότερο από δύο μήνες μετά το λανσάρισμα των κινητών Kin One και Kin Two στις ΗΠΑ, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ακυρώνει τα σχέδια για τη διάθεσή τους σε άλλες αγορές. Τα δύο νέα...
κινητά συνεχίζουν προς το παρόν να διατίθενται στην αμερικανική αγορά, παραμένει όμως αδιευκρίνιστο αν η διάθεσή τους θα συνεχιστεί μετά την εξάντληση των αποθεμάτων.

Το λανσάρισμα των νέων συσκευών ήταν εξαρχής λάθος, εκτίμησε ο Ματ Ράσοφ της γνωστής εταιρείας αναλύσεων Directions on Microsoft.

Βασικό χαρακτηριστικό των Kin One και Two είναι τα ενσωματωμένα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης, σχεδιασμένα για ένα πιο νεανικό κοινό. Και τα δύο διαθέτουν οθόνη αφής και ενσωματώνουν τις λειτουργίες της φορητής συσκευής μουσικής Zune της Microsoft (η οποία δεν έφτασε ποτέ στην Ευρώπη).

Ωστόσο οι συσκευές της Microsoft δεν επιτρέπουν την εγκατάσταση νέων εφαρμογών, παρόλο που συνοδεύονται από δυσανάλογα ακριβές υπηρεσίες δεδομένων, επισήμανε στο Reuters ο Ράσοφ.

Επιπλέον, τα κινητά Kin βασίστηκαν σε ένα ιδιαίτερο λειτουργικό σύστημα, το Windows Phone OS, το οποίο είναι διαφορετικό από το λειτουργικό σύστημα Windows Phone 7 που προωθεί η Microsoft σε άλλους κατασκευαστές κινητών.

Το μέλλον των Kin στην αμερικανική αγορά παραμένει αβέβαιο. Τη Δευτέρα, η Verizon Wireless, η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που προσφέρει τα κινητά σε αποκλειστικότητα με προγράμματα συμβολαίου, μείωσε στο μισό τις τιμές τους. Το Kin One τιμάται έτσι 30 δολάρια και το Kin Two 50 δολάρια.

Τις συσκευές κατασκευάζει για λογαριασμό της Microsoft η Sharp.

Δεν υπάρχουν σχόλια: