31.7.10

Τυχαίο; Δεν νομίζω...

Του Φίλιππου Φιλιππακόπουλου
Η εικόνα με τους κλακαδόρους του προέδρου Τζωρτζάτου που φώναζε στο πλήθος «πόλεμος» ήταν ακριβώς η εικόνα της Ελλάδος που πρέπει κάποτε να τελειώσει.

Είναι ι εικόνα του ξεπερασμένου συντεχνιακού συνδικαλισμού που υποστηρίζει μόνο τα καλά και τα συμφέροντα.

Του Φίλιππου Φιλιππακόπουλου.

Η εικόνα που τον σηκώνουν στα χέρια ,όπως τον Ομπράντοβιτς οι...

παίκτες μπάσκετ του Παναθηναικού μετά το φάιναλ φορ ,είναι μοναδική και άκρως ελληνική και για αυτό έκανε και τον γύρο του κόσμου!

Όπως τον γύρο του κόσμου έκαναν τα επεισόδια έξω από το υπουργείο από τους αγανακτισμένους φορτηγατζήδες , τα άλλα επεισόδια έξω από τα διυλιστήρια στο Καλοχώρι στην Θεσσαλονίκη με άλλους αγανακτισμένους φορτηγατζήδες , οι τριτοκοσμικές ουρές στα βενζινάδικα και τα ακινητοποιημένα στα νησιά νοικιασμένα αυτοκίνητα των τουριστών!

Οι Τζωρτζάτοι βέβαια δεν νοιάζονται για όλα αυτά παρά μόνο για την τσεπούλα τους. Συνεχίζουν ακάθεκτοι τον «πόλεμο» και μάλιστα τύπωσαν και καπελάκια και μπλουζάκια που γράφουν «ή ταν ήεπί τας»!

Για να μην τους αδικούμε πλήρως έχουν δίκιο ότι χάνουν με το άνοιγμα του επαγγέλματος τους αφού οι άδειες που έχουν δεν θα έχουν την σημερινή αξία.

Το θέμα είναι ότι αυτές ,οι όλες και όλες 1800 άδειες , δόθηκαν δωρεάν από την χούντα και από και πέρα όλα αυτά τα χρόνια γινόταν ένα χοντρό αλισβερίσι κάτω από το τραπέζι με πωλήσεις μεταβιβάσεις και τα λοιπά ελληνικά κόλπα.

Το θέμα επίσης είναι ότι κάποιοι από τους σημερινούς που κόπτονται και ουρλιάζουν έχουν 5 ,10 ίσως και παραπάνω άδειες …Έχουν κάνει δηλαδή ήδη από μόνοι τους εταιρεία προς όφελος της τσέπης τους όμως και όχι του κοινωνικού συνόλου!

Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που φωνάζουν ,νεώτεροι στο επάγγελμα ,που έχουν μία άδεια , την ακριβοπλήρωσαν χρεώθηκαν και τώρα δεν ξέρουν τι να κάνουν. Αυτοί έχουν απόλυτο δίκιο και πρέπει κάπως να αποζημιωθούν, χωρίς όμως να αλλοιωθεί η ουσία : το άνοιγμα του επαγγέλματος τους.

Δηλαδή σε όλη την Ευρώπη που έχουν ανοίξει όλα τα επαγγέλματα δεν ήξεραν τι έκαναν ; Εκεί δεν υπήρχαν συντεχνίες ,Τζωρτζάτοι και προνομιούχοι κλάδοι ; Υπήρχαν και εκεί ,αλλά υπήρχαν και αποφασισμένες κυβερνήσεις να βάλουν τάξη.

Εδώ εάν δεν φτάναμε στην χρεοκοπία και δεν πέφταμε στα νύχια του Δ.Ν.Τ μέχρι το 3000 θα είχαμε ακόμη αυτές τις 1800 άδειες φορτηγών και βυτιοφόρων που θα τις διαχειρίζονταν οι ίδιοι άνθρωποι –και οι απόγονοι τους- και τις μεταφορές –άρα και τα προιόντα-θα τις πληρώναμε βαπορίσιες.

Αυτοί που χάνουν τα προνόμια τους είναι λογικό να αντιδρούν. Όταν όμως αυτά τα προνόμια είναι σε βάρος του κοινωνικού συνόλου και της οικονομίας οφείλει η πολιτεία να παρέμβει και να λύσει το πρόβλημα με όποιο κόστος.

Όταν πλήττεται βάναυσα ο τουρισμός σε μια περίοδο που δεν έχουμε ως χώρα τίποτε άλλο να περιμένουμε.

Όταν πλήττεται βάναυσα η αγορά και το εμπόριο σε μία περίοδο που βουλιάζουμε στην ύφεση.

Όταν γινόμαστε για μία ακόμη φορά περίγελος σε όλο τον κόσμο σε μία περίοδο που είμαστε ήδη το κόκκινο πανί παντού.

Μήπως τελικά έχει δίκιο ο τύπος στην διαφήμιση: Τυχαίο δεν νομίζω!
www.ellispoint.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: