29.7.09

Στο μικροσκόπιο των επιθεωρητών Υγείας το μαιευτήριο Έλενα...


Το «γερασμένο» κτίριο του μαιευτηρίου ενοχοποιείται, με βάση τις πρώτες ενδείξεις που έχουν στα χέρια τους οι επιθεωρητές Δημόσιας Υγείας, για την εμφάνιση αλλεργικού σοκ σε μέλη του παραϊατρικού προσωπικού, με αποτέλεσμα τον θάνατο μιας νοσηλεύτριας.

Συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες σχετικά με τα ακριβή αίτια του θανάτου της μαίας - νοσηλεύτριας, από αλλεργικό σοκ. Επιθεωρητές Υγείας βρίσκονται εδώ και μία εβδομάδα στο μαιευτήριο, προκειμένου να διερευνήσουν τόσο το περιστατικό του θανάτου, που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα, όσο και τα κρούσματα που ακολούθησαν σε επτά νοσηλεύτριες, σύμφωνα με...

πληροφορίες, καθώς και σε έναν παρασκευαστή.

Οι γιατροί επιμένουν ότι το "Έλενα Ε. Βενιζέλου" πρέπει να παραμείνει κλειστό μέχρι να διευκρινιστούν απόλυτα τα αίτια του θανάτου της συναδέλφου τους και οι συνθήκες ασθενείας των υπολοίπων.

Να σημειωθεί ότι οι τέσσερις νοσηλεύτριες εμφάνισαν έντονη δύσπνοια, σπασμό στο λάρυγγα και έντονο αίσθημα καύσης στο λαιμό. Μετά και τα σημερινά κρούσματα, στο μαιευτήριο γίνονται αλλεπάλληλε συσκέψεις με τη συμμετοχή και περιβαλλοντολόγου - γιατρού εργασίας, καθώς διερευνάται σοβαρά το ενδεχόμενο αιτία του "περίεργου ιού" να είναι το "σύνδρομο των άρρωστων κτιρίων".
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: