29.7.09

Σε ύφεση η πυρκαγιά στον Πάνορμο Σκοπέλου - Δεκάδες φωτιές σε όλη τη χώρα...


Μάχη στα πύρινα μέτωπα...
Υπό έλεγχο τέθηκε από το μεσημέρι η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης σε πευκοδάσος στον Πάνορμο Σκοπέλου.
Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλίας, Παναγιώτη Γάτο, η πυρκαγιά έχει κάψει 300 στρέμματα πευκοδάσους, τα μισά από τα οποία ολοσχερώς.
Στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχουν οχήματα και πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται τρία αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο για την περίπτωση αναζωπύρωσης των εστιών της πυρκαγιάς.
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε περίπου...

στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης στην οδό Αγίου Γεωργίου στο Κορωπί. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε οικόπεδα με ξερά χόρτα και ελιές, αλλά στην περιοχή βρίσκονται αρκετά σπίτια.

Στο Μαρμάρι της Εύβοιας, πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 2 τα ξημερώματα της Τετάρτης σε έκταση με ξερά χόρτα και πουρνάρια. Η φωτιά έφτασε μέχρι και τις αυλές σπιτιών, χωρίς ωστόσο σύμφωνα με την Πυροσβεστική να προξενήσει ζημιές σε κάποιο από αυτά. Στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι που δυσχέραιναν το έργο της πυρόσβεσης. Επί τόπου έσπευσαν 40 πυροσβέστες με 18 οχήματα και 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος έκαναν ρίψεις νερού πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα.

Μία ακόμα πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 03.30 τα ξημερώματα της Τετάρτης σε πευκοδάσος στο Ζευγολατιό Κορινθίας. Η πυρκαγιά δεν απείλησε κατοικημένη περιοχή, ενώ τέθηκε υπό μερικό έλεγχο στις 8.40 το πρωί. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεσή της.

Το 24ωρο που πέρασε, από τις 6 το πρωί της Τρίτης μέχρι τις 6 το πρωί της Τετάρτης, όπως έγινε γνωστό από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, εκδηλώθηκαν συνολικά 58 πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα.
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: