27.12.21

Ο κόσμος του Μπακογιάννη...


...κι ο κόσμος του Πελετίδη...
Η κοινωνία είναι ταξική. Υπάρχουν και θα υπάρχουν δύο κόσμοι. Στην προκειμένη, ο κόσμος του θεαθήναι και αυτός της αλληλεγγύης. Οι δύο δήμαρχοι, Κ.Μπακογιάννης και Κ.Πελετίδης, βρέθηκαν στο επίκεντρο εν όψει Χριστουγέννων για διαφορετικούς λόγους. Ο... γαλάζιος δήμαρχος σκορπάει δημόσιο χρήμα με 17λεπτη συναυλία Ρουβά σε πάρκινγκ κόστους παραπάνω από 210.000 ευρώ. Ο κόκκινος δήμαρχος τρέχει στη ΔΕΗ και ζητά να μην κοπεί το ρεύμα στα φτωχά νοικοκυριά. Αναλύοντας τα πεπραγμένα τους διαπιστώνουμε το χάσμα. Το χάσμα από τον κόσμο του φαίνεσθαι και της ουσίας.


Την ίδια στιγμή που ο γαλάζιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σκορπάει δημόσιο χρήμα για το θεαθήναι, με 17λεπτη συναυλία Ρουβά σε πάρκινγκ κόστους παραπάνω από 210.000 ευρώ, ο κομμουνιστής δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, τρέχει στη ΔΕΗ και ζητά να μην κοπεί το ρεύμα στα φτωχά νοικοκυριά, ειδικά χρονιάρες μέρες και σε συνθήκες παγετού. Κι αυτή ήταν μία ακόμα αφορμή για να εμπεδώσουμε την ύπαρξη δύο κόσμων.

Δε θα επιχειρήσουμε να συγκρίνουμε τους δύο κυρίους με κομματικά/μικροπολιτικά γυαλιά. Εστιάζοντας στις δράσεις τους, είναι εύκολο να καταλήξεις σε συμπεράσματα για τις δύο όψεις του νομίσματος.

Τα φετινά Χριστούγεννα έγιναν ο λόγος για να μπουν στη ζυγαριά οι δύο δήμαρχοι. Ο Κώστας Μπακογιάννης, της γνωστής οικογενείας, απ’ όταν ανέλαβε την εξουσία, ακολουθείται από σωρεία φιάσκων. Χριστούγεννα 2019 και το όνομά του συνδέθηκε με «εορταστικούς» στολισμούς στην Αθήνα όπου συνέβαλαν 19 χορηγοί και έγινε σαφές πόσο πρωταρχικό ρόλο θα έχει ο ιδιωτικός τομέας στις ενέργειές του δημάρχου εν γένει. Μάιος 2020 και ξεκινά το έργο «Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας», ενώ τον Σεπτέμβριο του 2020, αποφασίστηκε η παύση της πρώτης φάσης του έργου, κόστους 2 εκατ. ευρώ, δηλώνοντας πως το έργο «βγήκε και δεν βγήκε». Και μέσα σ’ όλα, το γκαζόν που είχε τοποθετηθεί στην Ομόνοια ξεράθηκε γιατί …το έφαγε μια κάμπια.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο της Γεωργίας Κριεμπάρδη, πατήστε ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: