27.12.21

«Έχουμε τα φθηνότερα τεστ στην Ευρώπη»;...


ΒΙΝΤΕΟ...
«Έχουμε διατίμηση στο Rapid Test και στο PCR και έχουμε τις φθηνότερες τιμές στην Ευρώπη», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Mega λέγοντας χωρίς ντροπή ένα εξόφθαλμο ψέμα μέσα στον ζήλο του να δικαιολογήσει την πολιτική της κυβέρνησης να μην επιδοτεί τα test. Δεν... πρόκειται μάλιστα για κάποια αποστροφή του λόγου του, αφού στη συνέχεια της συζήτησης επανέλαβε πως στις τιμές των τεστ «είμαστε χαμηλότερα από όλους». Δεν δίστασε να πει μάλιστα ότι ελέγχει το συγκεκριμένο στατιστικό στοιχείο καθημερινά. Δυστυχώς όμως για τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ελέγξαμε και εμείς το συγκεκριμένο στατιστικό στοιχείο και σας αποδεικνύουμε με τέσσερα ενδεικτικά παραδείγματα διαφορετικών χωρών ότι ο Υπουργός της κυβέρνησης λέει ψέματα.


Ας δούμε πρώτα την Αυστρία. Τόσο τα Rapid όσο και τα PCR tests είναι εξ ολοκλήρου δωρεάν. Κάθε άνθρωπος, ασφαλισμένος ή ανασφάλιστος, Αυστριακός ή ξένος, μπορεί να κλείσει ραντεβού και να πάει στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους που λέγονται Teststrasse, οι οποίοι βρίσκονται συνήθως σε πλατείες, προκειμένου να κάνει τεστ εντελώς δωρεάν. Επίσης τεστ διενεργούνται και στα φαρμακεία, όπου για τους ασφαλισμένους είναι και αυτά τελείως δωρεάν. «Συνήθως δεν σε ρωτάνε καν αν θες rapid ή PCR γιατί τα rapid δεν χρησιμοποιούνται πουθενά πια», μας είπε η Λήδα, Ελληνίδα που εργάζεται στην Βιέννη.


Yπερσύγχρονα κέντρα για τεστ που συναντά κανείς διαρκώς σε ολόκληρη την Αυστρία.

Yπερσύγχρονα κέντρα για τεστ που συναντά κανείς διαρκώς σε ολόκληρη την Αυστρία.
Μάλιστα, στην συγκεκριμένη πόλη συμπληρωματικά με τα παραπάνω υπάρχουν τα τεστ «alles gurgelt». Πρόκειται για μοριακά τεστ που δεν γίνονται μέσα από επίχρισμα της μύτης, αλλά μέσω του λαιμού, με γαργάρες. Οι πολίτες τα προμηθεύονται δωρεάν, προσκομίζουν το σωληνάριο με το δείγμα σε ειδικά κέντρα και μέσα στη μέρα γνωρίζουν το αποτέλεσμα. Το συγκεκριμένο τεστ έχει παίξει τόσο σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια ιχνηλάτησης, που με απόφαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης επεκτάθηκε και στα υπόλοιπα κρατίδια της Αυστρίας. «Παίζει πια πολύ σημαντικό ρόλο για την ιχνηλάτηση αφού οι άνθρωποι κάνουν αυτά τα τεστ το πρωί πριν τον καφέ», μας είπε η Λήδα.

Επομένως, ήδη αποδεικνύεται πως ο Υπουργός της κυβέρνησης είπε ψέματα. Και τώρα ας ταξιδέψουμε λίγο πιο δίπλα στη Γερμανία, για να δούμε το δεύτερο παράδειγμά μας.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο του  Χρήστου Αβραμίδη, πατήστε ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: