7.12.21

Προσωρινά ελεύθεροι οι δύο Έλληνες...


...που συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές...

Σε ξενοδοχείο φέρεται να έχει μεταφερθεί ο 41χρονος αστυνομικός που υπηρετεί σε τμήμα του Έβρου και η φίλη του, τους οποίους συνέλαβαν οι τουρκικές αρχές, ενώ πραγματοποιούσαν εκδρομή στην Αδριανούπολη.

Σύμφωνα με... τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο Έλληνες θα παραμείνει στο ξενοδοχείο της Αδριανούπολης, μέχρι να ελεγχθούν τα κινητά τους. 

Χθες ο υπαρχιφύλακας ήταν εκτός υπηρεσίας και είχε μεταβεί από τους Κήπους Έβρου για επίσκεψη με την κοπέλα του στην τουρκική επικράτεια. Ο 41χρονος είχε ανοικτό GPS και φέρεται να κινείτο σε απαγορευμένη περιοχή της μεθορίου κοντά στο ποτάμι (Ζώνη Ασφάλειας Προκάλυψης [Ζ.Α.Π.], η οποία είναι εδαφικό τμήμα που εκτείνεται από τη γραμμή των συνόρων και 500μ. προς το εσωτερικό. Η Ζ.Α.Π. αποτελεί Α.Ζ.).


Σήμερα, όταν τον αναζήτησαν από την υπηρεσία του, έγινε γνωστό ότι συνελήφθη στην Τουρκία. Μαζί του συνελήφθη και η γυναίκα που τον συνόδευε, η οποία είναι από τις Φέρες. Οι δύο Έλληνες παραπέμφθηκαν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο αστυνομικός φέρεται να «εισήλθε στην στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη κοντά στο χωριό Δουράν, στα ελληνοτουρκικά σύνορα και συνελήφθη μαζί με την κοπέλα του από άνδρες της χωροφυλακής».

Η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Ανακοινώνεται ότι, αστυνομικός υπηρετών στο Α.Τ. Φερών της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης, ο οποίος είχε διαταχθεί σήμερα 6-12-2021, να εκτελέσει υπηρεσία σε πρωινή βάρδια, δεν μετέβη για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Αναζητηθείς πρωινές ώρες σήμερα από την Υπηρεσία του, προέκυψε ότι χθες 05-12-2021 μεσημβρινές ώρες, ευρισκόμενος εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας (ημερήσια ανάπαυση), μετέβη οδικώς με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μαζί με οικείο του πρόσωπο, στην Τουρκία για τουριστικούς λόγους.

Μεσημβρινές ώρες σήμερα 6-12-2021, ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από τις τουρκικές Αρχές, συγγενικό του πρόσωπο και το Ελληνικό Προξενείο στην Αδριανούπολη, ότι ο ανωτέρω αστυνομικός βραδινές ώρες χθες Κυριακή, επιστρέφοντας στην Ελλάδα και σε απόσταση πενήντα (50) μέτρων από την ελληνοτουρκική μεθόριο, ελέγχθηκε μαζί με το οικείο πρόσωπο που επέβαιναν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διότι κατά δήλωση των τουρκικών Αρχών, ευρίσκονταν ένα (1) μέτρο πλησίον απαγορευμένης περιοχής.

Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν στην Αδριανούπολη, όπου και παραπέμφθηκαν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: