7.12.21

Παπανδρέου κατά Ανδρουλάκη: "Δεν μπορεί να φέρει την ανανέωση"...


Τα πρώτα πυρά εναντίον του συνυποψηφίου του Νίκου Ανδρουλάκη ο οποίος θεωρείται πλέον ως το ακλόνητο φαβορί για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ εξαπέλυσε αποψε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο πρώην Πρωθυπουργός αμφισβήτησε... εντόνως ότι ο κος Ανδρουλάκης διακατέχεται από ανανεωτικό πνεύμα και τον κατηγόρησε-εμμέσως πλην σαφώς-για παλαιοκομματισμό.


Αναλυτικά τόνισε ότι "χρειαζόμαστε ανανέωση. Νομίζω όλοι είμαστε υπέρ της ανανέωσης αλλά η ανανέωση δεν είναι απλά ηλικιακό θέμα. Πρέπει να μπορούμε να χτυπήσουμε στεγανά, τα οποία δεν αφήνουν κομμάτια του ελληνικού λαού, κομμάτια της κοινωνίας να έχουν ουσιαστικό ρόλο".

Σε ερώτηση για το εάν κρίνει πως η ανανεωτική προοπτική δεν χαρακτηρίζει τις ιδέες του Νίκου Ανδρουλάκη ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε πως όντως αυτό διακρίνει δίνοντας μια σειρά από παραδείγματα.

«Δεν το πιστεύω καθόλου. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Εγώ έφερα το Open Gov, μια νέα πρακτική. Έφερα την Διαύγεια. Να έχουμε διαφάνεια στην διαδικασία, όχι μόνο στο Κίνημα αλλά και στο κράτος, αλλά να έχουμε κι αξιοκρατικές επιλογές για τα ανώτατα στελέχη όπως είναι οι Γενικοί Γραμματείς και Διοικητές μεγάλων Οργανισμών.


Μόλις άλλαξε η κυβέρνηση κι ήρθε αυτή του κου Σαμαρά, με γραμματέα του κόμματος τον κο Ανδρουλάκη πήγαμε σε μια λογική νομής της εξουσίας. Τέσσερα η Νέα Δημοκρατία, Δύο το ΠΑΣΟΚ, Ένα ο κος Κουβέλης.

Δηλαδή ξανά το μοίρασμα της εξουσία, ξανά η παλαιοκομματική αντίληψη, αυτά παλεύω μια ζωή. Δεν είναι θέμα ηλικίας αλλά βούλησης για να «σπάσουμε αυγά».

Εάν θα είναι μια ηγεσία που θα προχωρήσει την παράταξη με προοδευτικό στόχο, κοντά στις λαϊκές δυνάμεις, με μεταρρυθμιστικές προτάσεις που θα αγκαλιάσει πραγματικά και ευρύτερα στρώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: