8.6.20

Παραιτήθηκε αρχισυντάκτης των New York Times...

...μετά από άρθρο που καλούσε το στρατό σε «επίδειξη δύναμης»...
Ο αρχισυντάκτης άρθρων γνώμης των «The New York Times» παραιτήθηκε τη Κυριακή μετά από δημοσίευση άρθρου γερουσιαστή που ζητούσε στρατιωτική απάντηση σε...

 μια τύπου επίδειξη δύναμης εναντίον των διαδηλωτών.

Ο Τζέιμς Μπέννετ, αρχισυντάκτης άρθρων γνώμης στους «The New York Times» παραιτήθηκε την Κυριακή από τη θέση του, καθώς λίγες μέρες πριν, είχε δημοσιευθεί με δική του ευθύνη, ένα ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο άρθρο γνώμης γερουσιαστή των ΗΠΑ, που ζητούσε στρατιωτική απάντηση στις διαδηλώσεις με εξεγερσιακά χαρακτηριστικά στις αμερικανικές πόλεις.

Ο εκδότης Ζουλτσμπέργκερ, σε σημείωμα προς το προσωπικό τη Κυριακή, ανέφερε ότι «τη περασμένη εβδομάδα είδαμε ένα σημαντικό πρόβλημα στις διαδικασίες επεξεργασίας μας, όχι την πρώτη που έχουμε βιώσει τα τελευταία χρόνια». Επίσης σε μια σύντομη συνέντευξη, πρόσθεσε ότι «και οι δύο καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι ο Τζέιμς δεν θα ήταν σε θέση να οδηγήσει την ομάδα στο επόμενο βήμα αλλαγής που απαιτείται».

Σε μια σύντομη συνάντηση για όλο το προσωπικό την Παρασκευή, ο Μπέννετ, απολογήθηκε για το άρθρο, λέγοντας ότι δεν θα έπρεπε να είχε δημοσιευτεί και ότι δεν το είχε επεξεργαστεί αρκετά προσεκτικά. Μια σημείωση συντακτών που δημοσιεύτηκε αργά την Παρασκευή σημείωσε πραγματικές ανακρίβειες και έναν «άσκοπα σκληρό» τόνο. «Το δοκίμιο δεν ανταποκρίθηκε στα πρότυπα μας και δεν έπρεπε να έχει δημοσιευτεί», ανέφερε το σημείωμα.

Σε σημείωμα τους οι συντάκτες του μέσου αργά τη Παρασκευή, υπογράμμισαν τις υπάρχουσες ανακρίβειες καθώς και τον αχρείαστο σκληρό τόνο. «Το δοκίμιο δεν ανταποκρίθηκε στα πρότυπα μας και δεν έπρεπε να έχει δημοσιευτεί», ανέφερε το σημείωμα.

Στον απόηχο της παραίτησης του Μπέννετ ο αρχισυντάκτης Σταν Βισνόφσκι, της εφημερίδας «The Philadelphia Inquirer», δήλωσε την παραίτησή του, μετά τη δημοσίευση άρθρου με τίτλο «Buildings Matter, Too», το οποίο αναφερόταν στα κτίρια που υπέστησαν μερικές ή ολικές καταστροφές κατά τις εξεγέρσεις στις ΗΠΑ. Η εφημερίδα αναγκάστηκε να απολογηθεί για το άρθρο, ενώ μετά από μια έντονη συνέλευση, ξεκίνησαν να δηλώνουν μαζικά ασθένεια σε επίδειξη διαμαρτυρίας για τη δημοσίευση του άρθρου από το μέσο...

thepresspoject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: