1.6.20

Βλάκες...

Τραβάει το σκοινί ο Τραμπ-Ξέσπασε στους κυβερνήτες...
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ξέσπασε στους αμερικανούς κυβερνήτες και επέκρινε την απάντηση τους στις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε ολόκληρη τη χώρα κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας σήμερα, λέγοντάς τους ότι...


 θα πρέπει να υιοθετήσουν σκληρότερη στάση και ότι η τωρινή απάντησή τους τούς κάνει να φαίνονται αδύναμοι.

"Πρέπει να επιβάλεστε, εάν δεν επιβάλεστε, χάνετε τον χρόνο σας. Θα σας πατήσουν, θα φαίνεστε σαν βλάκες. Πρέπει να επιβληθείτε", είπε ο Τραμπ, σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS, που επικαλέστηκε την ηχογράφηση της κλήσης.

Ο Πρόεδρος Τραμπ τους αποκάλεσε "αδύναμους" επειδή δεν επέβαλαν πιο επιθετικά το νόμο και την τάξη και στην τηλεδιάσκεψη προειδοποίησε ότι η παρουσία του νόμου στην Ουάσινγκτον πρόκειται να ενταθεί αργότερα τη Δευτέρα.

Είπε ότι οι διαδηλώσεις καταστρέφουν τη θέση του έθνους στην παγκόσμια σκηνή. Και κάλεσε τους κυβερνήτες να εγκρίνουν νέες απαγορεύσεις σχετικά με την καύση σημαιών, μια συνταγματικά προστατευμένη έκφραση ελεύθερης έκφρασης.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι η βία "προέρχεται από τη ριζοσπαστική αριστερά - το ξέρεις, το ξέρουν όλοι - αλλά είναι επίσης λεηλάτες, και οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι μπορούν να πάρουν δωρεάν πράγματα τρέχοντας σε καταστήματα και τρέχοντας με τηλεοράσεις. ένα παιδί έχει πολλά πράγματα, τα βάζει στο πίσω μέρος ενός ολοκαίνουργιου αυτοκινήτου και απομακρύνεται. Έχετε καθένα από αυτά τα παιδιά βιντεοσκοπήσει. Γιατί δεν τους διώκεις; Όσο πιο σκληρός είσαι, τόσο λιγότερο πιθανό να χτυπηθείς.".

"Η Ουάσιγκτον ήταν υπό πολύ καλό έλεγχο, αλλά θα την έχουμε υπό πολύ περισσότερο έλεγχο", δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος, σύμφωνα με ηχητικό της συνάντησης που έδωσε στη δημοσιότητα το CBS News.

Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο  εδώ

Απαγόρευση πρακτικών που συνιστούν υπερβολική βία εκ μέρους της αστυνομίας προτείνει ο Κουόμο

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο ζήτησε σήμερα να απαγορευτεί σε εθνικό επίπεδο η χρήση της υπερβολικής βίας και της μεθόδου του κεφαλοκλειδώματος από τους αστυνομικούς, στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που θα πρέπει να εφαρμοστούν μετά τον θάνατο του άοπλου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη διάρκεια της σύλληψής του στη Μινεάπολη, την περασμένη εβδομάδα.

"Δεν αρκεί να λέμε ‘Είμαι θυμωμένος, είμαι απογοητευμένος".  είπε ο Κουόμο κατά την καθημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας στην Πολιτεία του. "Οι διαδηλωτές επισημαίνουν κάτι. Αλλά πρέπει να προσθέσουμε σ’ αυτό μια θετική μεταρρυθμιστική ατζέντα", τόνισε....

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: