15.6.20

Τελικά η Γιαννακοπούλου δεν θα σκίσει την Κεραμέως...

Όλα καλά!...

Τα «γαλλικά» της βουλεύτριας του ΚΙΝΑΛ Νάντιας Γιαννακοπούλου, που είπε με ξεχασμένο ανοιχτό το μικρόφωνο πως η υπ. Παιδείας Νίκη Κεραμέως «τα έχει κάνει σκατά» και θα την σκίσει, έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, λίγοι όμως κατάλαβαν περί...
 
τίνος επρόκειτο στην πραγματικότητα. Πίσω από το πικάντικο παραπολιτικό, υπάρχει η ιστορία μιας τροπολογίας που δίνει προνόμιο στα παιδιά της Μαρασλείου. Είναι το σχολείο που φοιτά και το παιδί της κυρίας Γιαννακοπούλου. Ας δούμε την ιστορία από την αρχή.

Το tvxs.gr έχει αναδείξει την ιδιαιτερότητα του 1ου Πειραματικού Σχολείου Πλάκας, το οποίο έχει πλέον μετατραπεί σε Πρότυπο. Στην εκπνοή της η κυβέρνηση Σαμαρά, είχε αποφασίσει να συνδέσει το Πειραματικό Γυμνάσιο Πλάκας με το Μαράσλειο, ώστε τα παιδιά του δημοτικού του Μαρασλείου να μπαίνουν χωρίς κλήρωση στο Πειραματικό Γυμνάσιο Πλάκας. Σύμφωνα με τις πηγές μας, επρόκειτο για επιθυμία της Νίκης Κεραμέως, στέλεχος της ΝΔ και υπεύθυνη τότε του τομέα της Παιδείας, που για τους δικούς της λόγους ήθελε να εξυπηρετήσει το Μαράσλειο.

Όπως αντιλαμβανόμαστε, πρόκειται για καταφορά άδικη εξαίρεση προς όφελος μίας μερίδας πολιτών και εις βάρος πολλών μαθητών οι οποίοι θα διεκδικούσαν όπως όλα τα παιδιά της χώρας, μία θέση στο Πειραματικό Σχολείο του Κέντρου της Αθήνας. Η κυβέρνηση άλλαξε και η ΝΔ δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το «ρουσφέτι» όπως το αποκαλούν οι γνώστες της υπόθεσης. Ικανοποίησε όμως την επιθυμία Κεραμέως, ο Ν. Φίλης επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
To tvxs.gr, μέσα στην πανδημία, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης. Στις αντίξοες αυτές συνθήκες, στήριξε την ανεξαρτησία του tvxs.gr

Επειδή η αδικία δε, ήταν μεγαλύτερη εις βάρος των παιδιών της γειτονιάς, αφού στην Πλάκα δεν υπάρχει άλλο δημόσιο γυμνάσιο, 68 γονείς 80 περίπου παιδιών που κατοικούν στο ιστορικό κέντρο, έφτασαν μέχρι το Συμβούλιο της Επικράτειας, όταν πλέον υπουργός ήταν ο κος Γαβρόγλου. Στο tvxs.gr είχαμε φιλοξενήσει άρθρο με τίτλο: Κύριε Γαβρόγλου είναι δίκαιο, θα γίνει πράξη;

«Είναι ένα πράγμα που θέλουμε να το σκεφθούμε σοβαρά, γιατί δεν θέλουμε να αδικούνται τα υπόλοιπα παιδιά και να είναι προνομιακή μόνο μια κατηγορία παιδιών, τα οποία έτυχε να κληρωθούν στα πειραματικά δημοτικά και να έχουν μια προνομιακή πρόσβαση σε ένα άλλο σχολείο, που είναι πειραματικό, σε βάρος άλλων παιδιών άλλων οικογενειών που θα ήθελαν να συμμετέχουν στην κληρωτίδα.» μας είχε απαντήσει ο υπουργός. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε με καθυστέρηση, να πάρει την πρωτοβουλία να αποσυνδέσει τα δύο σχολεία, σε βάθος εξαετίας, ώστε όσα φοιτούσαν μέχρι εκείνη τη στιγμή στο Μαράσλειο να μην χάσουν το προνόμιο.

Όπως διαβάσαμε στον τύπο, το παιδί της κυρίας Γιαννακοπούλου φοιτά στο Μαράσλειο. Η μετατροπή του Πειραματικού Πλάκας σε Πρότυπο, θα στερούσε το προνόμιο στο παιδί της, να μπει στο γυμνάσιο χωρίς κλήρωση, καθώς με την μετατροπή του σε Πρότυπο, θα ήταν όλα τα παιδιά υποχρεωμένα να δώσουν εξετάσεις για την εισαγωγή τους στο Πρότυπο πλέον γυμνάσιο. Γι’αυτό ήθελε να σκίσει την κα Κεραμέως λοιπόν.

Τελικά όμως δεν θα χρειαστεί να το κάνει αυτό η κα Γιαννακοπούλου καθώς τα παιδιά της Μαρασλείου (μαζί και το δικό της) με απόφαση Κεραμέως, ξανά εξαιρούνται από τον κανόνα που ισχύει για όλους.

Όπως διαβάζουμε στο site του 1ου Προτύπου Πλάκας (πρώην Πειραματικό), θα εισαχθούν χωρίς να δώσουν εξετάσεις! Τα μόνα παιδιά που θα δώσουν εξετάσεις για το συγκεκριμένο σχολείο, είναι αυτά που θα διεκδικήσουν τις 15 θέσεις που περισσεύουν καθώς δεν θα καλυφθούν από τα παιδιά της Μαρασλείου.

Δεν ξέρω ποιο νομικό δίκαιο και ποιο κράτος δικαίου επιτρέπει τροπολογίες που δίνουν προνόμια σε μια χούφτα οικογένειες. Όσο για τα δικά μας τα παιδιά, κουράγιο να έχουμε, για να τους εξηγούμε τι σημαίνει αξιοκρατία και πως γίνεται κουρελόχαρτο σε αυτή τη χώρα.

ΥΓ. Η ιστορία αυτή, είναι ένα απόσπασμα του συνολικότερου χάους που δημιούργησε η υπουργός Παιδείας, ταλαιπωρώντας παιδιά και γονείς. Μέχρι πριν λίγες μέρες, οι διευθυντές των Πειραματικών, δεν γνώριζαν να απαντήσουν στην ερώτηση «ποια είναι η διαδικασία εισαγωγής των παιδιών φέτος στα Πειραματικά». Το tvxs.gr κάλεσε στο Πειραματικό Πλάκας και η απάντηση ήταν «ό,τι ξέρετε ξέρουμε». Η υπουργός τελικά αποφάσισε, να αλλάξει τελευταία στιγμή ο τρόπος εισαγωγής και αφού μετατράπηκαν σε Πρότυπα, να μπουν τα παιδιά με τη διαδικασία των εξετάσεων. Το ότι βέβαια τα παιδιά που προορίζονταν για τα Πειραματικά, δεν είχαν κάνει καμιά προετοιμασία όλο το χρόνο, αφού μέχρι χθες γνώριζαν ότι θα μπουν με κλήρωση, δεν απασχόλησε την υπουργό...

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: