11.6.20

Φήμες για παραίτηση Μακρόν...


...και πρόωρες προεδρικές εκλογές.
Η απάντηση από την γαλλική προεδρία...
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν εξετάζει πολύ σοβαρά να παραιτηθεί και να προκηρύξει πρόωρες προεδρικές εκλογές, με την ελπίδα ότι...
θα επανεκλεγεί, υποστηρίζει σε αποκλειστικό δημοσίευμά της η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro». Διαψεύδει το σενάριο πάντως η γαλλικά προεδρία, η οποία απορρίπτει το περιεχόμενο του ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με τη Figaro, ο Εμανουέλ Μακρόν «κατά τη διάρκεια διάσκεψης ενός πρώτου κύκλου των δωρητών που συνεισέφεραν στην προεκλογική του εκστρατεία για το 2017 στο Λονδίνο», «έδειξε ξεκάθαρα πως είναι έτοιμος, σύμφωνα με την αγαπημένη του έκφραση, να "πάρει το ρίσκο του"».

Η εφημερίδα που επικαλείται έναν εκ των συμμετεχόντων στη διάσκεψη, υποστηρίζει ότι στόχος του Γάλλου προέδρου είναι να προκαλέσει πρόωρες προεδρικές εκλογές μέσα στις επόμενες εβδομάδες ή τους επόμενους μήνες, ενώ . «τις μετέπειτα εβδομάδες ή μήνες», σύμφωνα με έναν συμμετέχοντα που επικαλείται η εφημερίδα.


«Είμαι βέβαιος ότι θα κερδίσω, δεν υπάρχει κανένας σοβαρός αντίπαλος να αντιμετωπίσω», φέρεται να δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν, που δύο χρόνια πριν από τη λήξη της θητείας του βλέπει τη δημοτικότητά του να πέφτει.

Ο Γάλλος πρόεδρος έχει δεχθεί σοβαρές επικρίσεις για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, την οποία αναγκάστηκε να αποσύρει -έστω προσωρινά- έπειτα από μεγάλες διαδηλώσεις, επλήγη πολύ το κύρος του από το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων», δέχτηκε επικρίσεις για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία του κορονοϊού. Επίσης, στις δημοσκοπήσεις προηγείται σε δημοτικότητα ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ. Σημαντικό πλήγμα ήταν και η αποχώρηση από το κόμμα «Δημοκρατία Εμπρός» ορισμένων βουλευτών, με αποτέλεσμα να χάσει την πλειοψηφία στη Βουλή.

Πρέπει να σημειωθεί ότι την ερχόμενη Κυριακή 14 Ιουνίου, ο Γάλλος πρόεδρος θα απευθύνει διάγγελμα προς τον γαλλικό λαό, όπου σύμφωνα με το πρόγραμμα θα κάνει απολογισμό της υγειονομικής κρίσης, καθώς η χώρα θα περάσει σε νέα χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

«Διαψεύδουμε»

Απάντηση στην εφημερίδα έδωσε η γαλλική προεδρία μέσω του Γαλλικού Πρακτορείου, στο οποίο έδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται:

«Διαψεύδουμε αυτήν την πληροφορία. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν ανέφερε ποτέ την παραίτησή του».

Επίσης υποστηρίζει ότι ο Εμανουέλ Μακρόν «δεν συμμετείχε ποτέ σε τηλεδιάσκεψη με δωρητές», ώστε να αναφερθεί σε αυτό το ενδεχόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: