5.6.20

Κατερίνα, μην το κάνεις...


Δυσκολεύει ακόμα περισσότερο το ενδεχόμενο σύγκλησης του Συμβουλίου Αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά τα όσα είπε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά την...
πρόσφατη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, σύμφωνα με τις πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας», ανέπτυξε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας την αντίθεση του κόμματός του στη σύγκλιση του Συμβουλίου, εκτιμώντας ότι αυτό θα δυσκολέψει την κατάσταση.
«Δεν συμφωνούμε με τη σύγκληση του Συμβουλίου», φέρεται να είπε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Δεν θα βοηθήσει, αντιθέτως θα περιπλέξει την κατάσταση».

«Στην περιγραφή του προβλήματος δεν θα διαφωνήσουμε. Θα συμφωνήσουμε. Στην διέξοδο από αυτήν, όμως, το ΚΚΕ έχει τελείως διαφορετικές θέσεις. Δεν μπορεί να υπάρχει κοινό ανακοινωθέν», φέρεται να είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ υπενθύμισε- και σωστά: «εδώ υπάρχει κοινό ανακοινωθέν και συμφωνία και μετά βγαίνουν έξω και κάνουν δηλώσεις οι εκπρόσωποι των (άλλων) κομμάτων και τσακώνονται και το αμφισβητούν»!

Ο Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, πάντως, δεν διευκρίνησε εάν το κόμμα του θα συμμετάσχει ή όχι, εάν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας –κατόπιν εισηγήσεως του πρωθυπουργού, όπως απαιτείται θεσμικά- συγκαλέσει το Συμβούλιο Αρχηγών, για το οποίο, όπως ήδη έχουν σημειώσει τα «Παιχνίδια Εξουσίας», ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αρνητικός.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, πάντως, έθεσε στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου και το θέμα της αναγνώρισης από τη χώρα μας του Παλαιστινιακού κράτους.

Βασίλης Σκουρής

 ieidiseis.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: