14.6.20

Πανυγειονομική απεργία στις 16 Ιουνίου...

...για δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους...

Με πανυγειονομική απεργία συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, ζητώντας...
δωρεάν και υψηλού επιπέδου δημόσια Υγεία, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. «Να ακουστεί ακόμα μια φορά ακόμα πιο δυνατά η φωνή της διεκδίκησης και του αγώνα! Για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας! Για ένα αποκλειστικά δημόσιο και απολύτως δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους!», υπογραμμίζει στο κάλεσμά της η ΟΕΝΓΕ, προσθέτοντας πως «στις 16 Ιούνη η φωνή των υγειονομικών θα ακουστεί ξανά, θα ακουστεί δυνατά σε όλες τις πόλεις».

«Απεργούμε και διαδηλώνουμε γιατί δεν ανεχόμαστε να συνεχιστεί η απαράδεκτη κατάσταση στις δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας», σημειώνει από την πλευρά του, σύμφωνα με τον 902.gr το ΠΑΜΕ Υγείας – Πρόνοιας.

Στην Αθήνα, οι υγειονομικοί θα συγκεντρωθούν στις 8 το πρωί στην πλατεία Μαβίλη. Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Υγείας. Η ΣΕΑΑΝ και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων καλούν στις 9 π.μ. στον πεζόδρομο της Κοραή.
Στα Γιάννενα, θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία έναντι Περιφέρειας. Την κινητοποίηση στηρίζει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.
Στο Ηράκλειο, το Σωματείο Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο (ΠΑΓΝΗ) καλεί στην παράσταση διαμαρτυρίας στις 11 π.μ. στην 7η ΥΠΕ.
Στην Ικαρία, το Εργατικό Κέντρο Σάμου κήρυξε 4ωρη πανικάρια – πανεργατική στάση εργασίας για όλο τον ιδιωτικό τομέα από τις 11 π.μ. και καλεί τους εργαζόμενους στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11.30 π.μ. στην πλατεία Αγίου Κηρύκου. Στάση εργασίας από τις 10.30 π.μ. μέχρι και την λήξη του ωραρίου κήρυξε επίσης και η ΑΔΕΔΥ, μετά από αίτημα του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ.
Στη Λευκάδα, το Σωματείο Εργαζομένων καλεί στις 10 π.μ. στο νοσοκομείο.
Στη Λήμνο, θα γίνει κινητοποίηση στις 12 μ. στο νοσοκομείο. Καλούν το παράρτημα Λήμνου του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου και το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ.
Στη Ρόδο το Σωματείο Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο διοργανώνει συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην πύλη του νοσοκομείου.
Στην Χίο, το Σωματείο Εργαζομένων Σκυλίτσειου Νοσοκομείου στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πύλη του Νοσοκομείου.

Τα Αιτήματα των υγειονομικών, μεταξύ άλλων, είναι:

Καμία απόλυση επικουρικού – συμβασιούχου. Μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μαζικές προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης μόνιμων γιατρών, όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση του δημόσιου συστήματος Υγείας.
Πλήρης, επαρκής και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας.
Ανάπτυξη, στελέχωση με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό όλων των δημόσιων μονάδων της ΠΦΥ.
Κατάργηση των πληρωμών των ασθενών. Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό.
Ένταξη στα Βαρέα – Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Σταθερός ημερήσιος εργάσιμος χρόνος. 5ήμερο – 6ωρο – 30ωρο, με μία εφημερία τη βδομάδα και ρεπό την επόμενη μέρα.
Άμεση επαναφορά του ιατρικού μισθολογίου στα επίπεδα του 2009.
Τις κινητοποιήσεις στηρίζουν το Εργατικό Κέντρο Νάουσας , ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας, η Ένωση Ιατρών Κρατικού Θεραπευτηρίου – Νοσοκομείου Λέρου – Κέντρου Υγείας Πάτμου – ΠΠΙ Λειψών και Αγαθονησίου (ΕΙΘΕΛ), η Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου...


Δεν υπάρχουν σχόλια: