1.6.20

Στα 10 χιλιόμετρα το ύψος του καταιγιδοφόρου νέφους που έπληξε την Αττική...


Ισχυρή καταιγίδα και χαλάζι έπληξαν το απόγευμα της Δευτέρας τις περιοχές Πεύκη, Κηφισιά και Λυκόβρυση, στην Αττική, ενώ δυνατή βροχόπτωση σημειώθηκε σε όλο τον νομό. Σύμφωνα με...
τη Μετεωρολογική Υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, το ύψος του καταιγιδοφόρου νέφους έφτασε τα 10 χιλιόμετρα. 

Η ευρύτερη περιοχή όπου σημειώθηκε χαλαζόπτωση, αλλά και η καταιγίδα μέσα από το «μάτι» του μετεωρολογικού δορυφόρου Meteosat-10, που δείχνει το ύψος του καταιγιδοφόρου νέφους, ακολουθεί. 


Μεγάλα ύψη βροχής καταγράφηκαν από τους σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr στην περιοχή. Στον σταθμό της Αγίας Παρασκευής καταγράφηκαν 27 χιλιοστά βροχής μέσα σε μία περίπου ώρα, ενώ σε αυτόν στο Μαρούσι καταγράφηκαν 29 χιλιοστά βροχής στο ίδιο διάστημα.


Συνεχίζεται για 8η συνεχόμενη ημέρα η αστάθεια στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr, σήμερα Δευτέρα βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι τόσο στις ηπειρωτικές όσο και στις νησιωτικές περιοχές. 

Μεγάλη είναι η πιθανότητα χαλαζοπτώσεων στο Αιγαίο, στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη αλλά και γενικότερα στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Πηγή: meteo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: