2.7.19

Άσφαιρο τεφτέρι...


Δημήτρης Νανούρης

Παρεξήγησαν τα τρολ της Κουμουνδούρου μες στην απελπισία της μοιραίας νύχτας των ευρωεκλογών το ευφυές διαφημιστικό μήνυμα γνωστής αλυσίδας με πίτσες και βάλθηκαν να κατασπαράξουν, σαν λιμασμένα θηρία, τα...
λαχταριστά συστατικά του, ήτοι το ντελικατέσεν ζαμπόν, το μπέικον, το τυρί και τα μανιτάρια, αναγκάζοντας τους εμπνευστές του να το αποσύρουν έπειτα από ελάχιστες ώρες. Κακός σύμβουλος ο πανικός. Είδαν το δέντρο της πρωτοδεύτερη φορά Αριστεράς να φυλλορροεί και νόμισαν οι αμβλύνοες πως χλευάζεται το κόμμα τους κι έχασαν έτσι το δάσος, αφού στην πραγματικότητα το επίμαχο σλόγκαν προϊδεάζει για τα δεινά που επέρχονται από την αναρρίχηση της επάρατης Δεξιάς στους θώκους.

Ιδού τι είχε συμβεί. Εξαλλοι θιασώτες του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου ανάρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ηλεκτρονική διεύθυνση με το άκρως σεξιστικό σημαινόμενο #erxetai_pizza κι έβγαζαν το άχτι τους με τις συνήθεις αγοραίες εκφράσεις που χαρακτηρίζουν το Διαδίκτυο. Οι ρεκλαμαδόροι της εταιρείας ανθίστηκαν πως η δουλειά έχει ψωμί, ακριβέστερα λεπτή ξεροψημένη ζύμη, πλαισιωμένη με τα συμπαρομαρτούντα υλικά και κατέβασαν πρώτης τάξεως ιδέα για να ανεβάσουν τις πωλήσεις στα επουράνια.

Το hastag τους «Στις εκλογές #erxetai_pizza και θα είναι μεγάλη» έκανε θραύση άμα τη εμφανίσει, καθώς συνοδευόταν από το επεξηγηματικό κείμενο «κάνε tweet και όσα περισσότερα γραφτούν τόσο μεγαλύτερη έκπτωση στις Μεγάλες και Jumbo πίτσες». Πλήρως εξευρωπαϊσμένοι εμείς οι Ελληνες, αμετανόητοι λάτρεις της γαλλικής κουλτούρας του βε-ρε-σέ, φημιζόμαστε επίσης για την πατροπαράδοτη προσήλωσή μας στο ανατολίτικο παζάρι. Οπου ακούσουμε «τ’ αφεντικό τρελάθηκε και τα ’βαλε όλα τσάμπα», ορμάμε ακάθεκτοι και ποιος είδε τον Λαό και δεν τον φοβήθηκε. Εντός δέκα μόλις ωρών 3 εκατ. προβολές καθιστούσαν viral την ως άνω σελίδα. Κόσμος και ντουνιάς χόρτασε την ιταλική λιχουδιά μπιρ παρά.

Σαστισμένα από την αναπάντεχη συντριβή τα συριζόπουλα, την τρολάρισαν τόσο, ώστε οι υπεύθυνοι της επιχείρησης ανέκρουσαν πρύμναν σε χρόνο ντε τε. Το έξυπνο σποτάκι, ωστόσο, θα μπορούσε κάλλιστα να υπονοεί το τι μας περιμένει από την επόμενη Δευτέρα. Ο Κούλης κυκλοφορεί εσχάτως με τεφτέρι, στο οποίο σημειώνει τα μεγαλόπνοα σχέδιά του, αν εκπληρωθεί –ο μη γένοιτο– το παιδικό του όνειρο και εκλεγεί πρωθυπουργός. Βάλε-βγάλε το σακάκι στις περιοδείες, κάπου παράπεσε και το ξετρύπωσε δαιμόνιο λαγωνικό των ΜΜΕ.

Αποκρυπτογράφησε ανάμεσα στα ορνιθοσκαλίσματα και τη σύνθεση της κυβέρνησής του. Να διαβάζεις και να φρίττεις. Η χάρη του Αδ-όνειδος προορίζεται για το νεοσύστατο υπουργείο Επενδύσεων. Αντί για αγοραστές αμφιλεγόμενων βιβλίων, θα προσελκύει τώρα κεφαλαιούχους από το εξωτερικό. Κόκκινο χαλί θα τους στρώνει, τραγουδώντας: «Πάρε ό,τι θες επενδυτή από μια χώρα που δεν ζει». Ο έτερος αντιπρόεδρος Κωστής Χατζηδάκης θα αναλάβει το Παιδείας. Αναντάν μπαμπαντάν νεοφιλελεύθερος και εξ απαλών ονύχων οπαδός των ιδιωτικών ΑΕΙ, θα βάλει δίδακτρα στα δημόσια για να ξενοιάσει εξαρχής. Στα υπόλοιπα φύλλα είχε χυθεί καφές. Επανερχόμαστε όταν καθαριστούν και καταστούν ευανάγνωστα...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: