31.7.19

Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από την Ολομέλεια...


«Τώρα ψηφίστε», το μήνυμα Πολάκη...

ΒΙΝΤΕΟ

Αποχώρησε από την αίθουσα της Ολομέλειας ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της...
αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δημήτρης Τζανακόπουλος κατήγγειλε αντισυνταγματικές πρακτικές για τις οποίες απέδωσε ευθύνες και στον πρόεδρο της Βουλής, Κ. Τασούλα.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για πολιτική δίωξη και αήθη πράξη εκδίκησης προς το πρόσωπό του, προκάλεσε την κυβέρνηση να ψηφίσει την άρση της βουλευτικής του ασυλίας, επιτέθηκε στον Γιάννη Στουρνάρα, αναφέρθηκε στο «σκάσε» στον Πουλή, έβγαλε στη φόρα πολλά χαρτιά που αφορούσαν σε μυστήριες υποθέσεις με χρήματα, καταγγέλλοντας χρηματισμούς και «χορηγίες», ενώ έκλεισε εν μέσω αποθέωσης με μαντινάδες, ευχαριστώντας την οικογένειά του και τη μια του κόρη που βρισκόταν στο ακροατήριο.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας ξεκινώντας την τοποθέτησή του, σημείωσε ότι «έγινε η άρση της ασυλίας μου όταν την προηγούμενη εβδομάδα αποφυλακίστηκε ο κύριος Αριστείδης Φλώρος και έρχεται τη στιγμή που σε χρόνο ρεκόρ έρχεται η αποφυλάκιση, λόγω της αναγνώρισης του έντιμου πρότερου βίου και όχι λόγω των ποινικών κωδίκων, του δολοφόνου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου».

Επιτέθηκε στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι υπήρξαν στο παρελθόν άλλες περιπτώσεις βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που στις περιπτώσεις τους δεν έγινε άρση της ασυλίας τους και τόνισε ότι «εγώ ζητάω να πάω επειδή είμαι πολιτικό πρόσωπο και υπουργός με το άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών». Πρόσθεσε πως «η επιλογή του άρθρου 86 θα σήμαινα πολιτική αυτοκτονία για τη ΝΔ, γιατί από την επιτροπή θα έβγαιναν στη φόρα τα σκάνδαλα του ΚΕΕΛΠΝΟ».

«Δεν υπάρχει ούτε μωρό παιδί σε αυτή τη χώρα το οποίο να έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι η σημερινή συζήτηση περί άρσης της βουλευτής μου ασυλίας για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης κατά του υποψηφίου της ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές κ. Σταμάτη Πουλή και της παραβίασης απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον διοικητή της ΤτΕ και πρώην υπουργό Οικονομικών επί συγκυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Στουρνάρα, συνιστά μία ξεκάθαρη πολιτική δίωξη σε βάρος μου», ανέφερε ο Πάυλος Πολάκης.

Σύμφωνα με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό «αυτή η συζήτηση συνιστά και μία αήθη προσπάθεια πολιτικής αντεκδίκησης προς το πρόσωπό μου υπό την έννοια και της ηθικής σπίλωσης και της οικονομικής επιβάρυνσης και της ψυχικής ταλαιπωρίας επειδή ακριβώς και το ξέρω, κι εγώ ταλαιπώρησα πολλαπλώς το σύστημα κατά την υπουργική μου θητεία. Αποτελεί επίσης μία προσπάθεια να με εξαναγκάσουν σε σιωπή ή να ακυρώσουν εκ των προτέρων την κριτική που θα ασκώ από τα έδρανα της αντιπολίτευσης σε μία κυβέρνηση που υποσχόμενη επιτελικό κράτος όπως αποδείχθηκε στην πρόσφατη συζήτηση στις επιτροπές συστήνει ένα κράτος Μαρίας Αντουανέτας με 440 μετακλητούς, ένα κράτος πρωθυπουργοκεντρικό».

Απευθυνόμενος στους πολιτικούς του αντιπάλους τους είπε: «Προσπαθήστε να με βάλετε φυλακή. Δεν θα τα καταφέρετε. Θα κάνετε μια τρύπα στο νερό. Είμαι πολύ ψηλά, δεν μπορείτε να με δείτε. Τα παιδιά μου λένε ότι είναι περήφανα για μένα, εσάς σας το λένε;». Είμαι ψηλά, συμπλήρωσε, «γιατί ο Χανιώτικος λαός με έβγαλε πρώτο βουλευτή εμένα, δείχνοντας πως αναγνωρίζει ότι είμαι καθαρός».

Τέλος κατεβαίνοντας από το βήμα είπε κοιτώντας προς τα έδρανα της Νέας Δημοκρατίας, «τώρα ψηφίστε»...

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: