31.7.19

Στην Ολομέλεια η άρση ασυλίας του Π. Πολάκη...

Δείτε live εικόνα...

Με ονομαστική ψηφοφορία αποφασίζει σήμερα η Ολομέλεια για την άρση ασυλίας του τέως αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, ύστερα από την εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας σχετικά με τις...
δύο δικογραφίες που διαβίβασαν οι εισαγγελικές αρχές στη Βουλή και αφορούν η μία υπόθεση την καταγραφή της συνομιλίας που είχε ο κ. Πολάκης με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, και η δεύτερη το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης έπειτα από μήνυση του προέδρου των εργαζόμενων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή, κατά του κ. Πολάκη.

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας υπέρ της άρσης της ασυλίας του τέως υπουργού τάχθηκαν οκτώ εκ των έντεκα βουλευτών που συγκροτούν την Επιτροπή (οι έξι βουλευτές της Ν.Δ., ένας του Κινήματος Αλλαγής και ένας της Ελληνικής Λύσης), δύο βουλευτές ψήφισαν «όχι» (ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25), ενώ αποχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος καταγγέλλοντας παρωδία και πολιτικές σκοπιμότητες, με την πεποίθηση πως η διερεύνηση της υπόθεσης εντάσσεται στο άρθρο 86, δηλαδή τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.


Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο, «επειδή φοβούνται να τηρήσουν το Σύνταγμα και να συστήσουν επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για τη μήνυση του γνωστού διωκώμενου κ. Πουλή αλλά και για την υπόθεση που αφορά τον κ. Στουρνάρα και την τηλεφωνική του συνομιλία με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Πολάκη, αποφάσισαν να ζητήσουν από την Ολομέλεια να άρει την ασυλία του ακολουθώντας μια πρωτοφανή παραδικονομική διαδικασία, σε σύγκρουση με τις σχετικές γνωμοδοτήσεις του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής και την πάγια τακτική του ελληνικού κοινοβουλίου, που στηρίζεται σε σαφείς συνταγματικές διατάξεις».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα τοποθετηθεί στην Ολομέλεια, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών: «Δεν είναι στις προθέσεις του πρωθυπουργού να μιλήσει, είναι ένα θέμα της Βουλής, όχι της κυβέρνησης. Όπως ξέρετε, η Βουλή έχει επιληφθεί του θέματος μετά από τις σχετικές διαβιβάσεις που έγιναν από τη Δικαιοσύνη, η αρμόδια επιτροπή παρέπεμψε το θέμα στην Ολομέλεια»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: