9.8.18

Κράτησε την κορυφή η Sportday...

...παρά την αύξηση στην τιμή...

Η αύξηση στην τιμή πώλησης από 0,90 σε ένα ευρώ, από τις αρχές του μήνα, δεν φαίνεται να επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την...
κυκλοφορία της SportDay η οποία σε κάθε περίπτωση κράτησε την κορυφή στον πίνακα πωλήσεων. 

Είχε σχετικά μικρή πτώση την πρώτη και την τρίτη ημέρα, 1 και 3 Αυγούστου, και σημαντική άνοδο την δεύτερη ημέρα της νέας τιμής, την Πέμπτη 2 Αυγούστου, οπότε πούλησε 6.220 φύλλα έναντι 5.530 της αμέσως προηγούμενης Πέμπτης. Είχε αύξηση 17%, τη μεγαλύτερη από κάθε άλλη εφημερίδα την ίδια ημέρα, τουλάχιστον εκείνων των οποίων δημοσιεύονται οι κυκλοφορίες (στο σύνολό του ο αθηναϊκός αθλητικός Τύπος της ημέρας είχε άνοδο 10%).  

Ήταν αγωνιστικό φύλλο με πρώτο θέμα τη μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ στην Ελβετία επί της Βασιλείας με 3-0 (ο βασικός τίτλος ήταν «ΠΑΟΚΑΡΑ»). Το ίδιο πρώτο θέμα είχε η Live Sport (4.510 φύλλα, αύξηση 9%) και η SporTime (δεν περιλαμβάνεται στα δελτία κυκλοφοριών του πρακτορείου διανομής).

Την Τετάρτη, 1η Αυγούστου, η SportDay είχε πτώση 100 φύλλων έναντι της αντίστοιχης ημέρας της προηγούμενης εβδομάδας (πούλησε 5.470 φύλλα έναντι 5.570) και παρουσίασε ποσοστιαία μείωση στις πωλήσεις της 2%. Η μέρα είχε θετικό πρόσημο γα τον αθλητικό Τύπο, καθώς όλες οι άλλες εφημερίδες παρουσίασαν άνοδο με συνολική αύξηση των πωλήσεων κατά 10%. Οι τρεις μη συλλογικές εφημερίδες (SportDay, Live Sport, SporTime) καθώς και η Ώρα για Σπορ είχαν βασικό θέμα τη νίκη της ΑΕΚ στο φιλικό με τη Γαλατασαράι (3-2). Δεύτερη σε πωλήσεις με αύξηση 14% ήταν η Live Sport (4.550 φύλλα, δηλαδή 920 λιγότερα από τη SD)

Την Παρασκευή, 3 Αυγούστου, η αθλητική εφημερίδα του Ομίλου Κοντομηνά είχε πτώση 4% ενώ στο σύνολο των αθλητικών φύλλων η μείωση ήταν 1%. Πούλησε 5.780 φύλλα, 250 λιγότερα από την ίδια ημέρα της προηγούμενης εβδομάδας (6.030). Με μοναδική εξαίρεση τη Live Sport (αύξηση 6%) όλες οι άλλες παρουσίασαν μείωση από 1% έως 4%. Πρώτα θέμα της SD o «Πόλεμος άνευ ορίων» ανάμεσα σε Γιαννακόπουλο και Αλαφούζο. Φαίνεται ότι στους κουρασμένους Παναθηναϊκούς αναγνώστες δεν πουλάει τίποτα, καμένη γη! Και πάλι όμως η SD έμεινε πρώτη με 1.120 φύλλα διαφορά από τη δεύτερη θέση την οποία εκείνη τη μέρα κατείχε ο Κόκκινος Πρωταθλητής (4.660).

Δεν ξέρουμε αν και πόσο η αύξηση της τιμής της SD έδωσε φύλλα στην SporTime που διατηρεί τη φθηνότερη τιμή στον αθλητικό Τύπο με 0,90 λεπτά, καθώς οι κυκλοφορίες της δεν ανακοινώνονται...

harddog-sport.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: