12.8.18

Οι ισχυροί πλευρικοί άνεμοι παρέσυραν το «Blue Star Paros»...


Οι πολύ ισχυροί πλευρικοί άνεμοι που έπνεαν το απόγευμα του Σαββάτου στο λιμάνι της Σύρου, ήταν σύμφωνα με το Λιμενικό, η αιτία της...
πρόσκρουσης του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Blue Star Paros» στη μπίντα του λιμανιού.

Κατά τη διαδικασία απόπλου οι άνεμοι παρέσυραν το πλοίο με αποτέλεσμα ο δεξιός πρυμναίος καταπέλτης επιβατών, η ανύψωση του οποίου δεν είχε ολοκληρωθεί, να προσκρούσει σε τονοδέτη (μπίντα) των λιμενικών εγκαταστάσεων.

Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν η πρόκληση ζημιάς, και συγκεκριμένα η αποκοπή της βάσης στήριξης και εδράσεως της αριστερής άρθρωσής του, και η δυσλειτουργία του υδραυλικού συστήματος κινήσεώς του.

Στο πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο προερχόμενο από Μύκονο και Τήνο, με επόμενο και τελικό προορισμό το λιμάνι του Πειραιά, επέβαιναν 1.356 επιβάτες, όλοι καλά στην υγεία τους, ενώ στα γκαράζ του βρίσκονταν 178 Ι.Χ., 38 δίκυκλα και 8 φορτηγά.

Από το Λιμεναρχείο Σύρου, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου και 225 επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιο, ενώ μετά την ολοκλήρωση των εργασιών προσωρινής επισκευής / αποκατάστασης της ζημιάς και κατάθεσης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα του επετράπη ο απόπλους τα ξημερώματα της Κυριακής.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: