9.8.18

Κριτήριο η πράξη...

Για κάθε αυθαίρετο πάντα υπάρχει ένας υπάλληλος, ένας δήμαρχος, ένας νομάρχης ή ένας βουλευτής που θα κάνει τα...
στραβά μάτια για τον ψηφοφόρο του και θα το «προστατέψει».

Για κάθε υπάλληλο, δήμαρχο, νομάρχη, βουλευτή πάντα υπάρχει ένας ιδιοκτήτης αυθαιρέτου που θα τον ανταμείψει. Με αυτήν την αμαρτωλή σχέση συναλλαγής πορεύτηκε η χώρα πολλές δεκαετίες.

Η κυβέρνηση, στον απόηχο της τραγωδίας, υποσχέθηκε να τηρήσει τον νόμο. Να γκρεμίσει, να προστατεύσει ανθρώπους και φύση. Κρίνεται για τις προθέσεις της, όπως θα κριθεί και για το αποτέλεσμα αυτών.

Ο αρχηγός της Ν.Δ., από την πλευρά του, μόλις χθες δήλωσε ξανά πως εδώ και δέκα χρόνια μιλάει για την ανάγκη κατεδαφίσεων.

Με δεδομένο, όμως, πως οι αποκαλύψεις της «Εφ.Συν.» για στελέχη του, που δραστηριοποιήθηκαν -και μάλιστα στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν- με ιδιαίτερη σπουδή στην «προστασία» των αυθαιρέτων, είναι απανωτές, θα ήταν ευχής έργον να αποδείξει ότι εννοεί τα όσα λέει.

Εκτός και αν μιλώντας σε πρώτο ενικό, εκφράζει μόνο τον εαυτό του και όχι το σύνολο της παράταξής του.

Με απλά λόγια, το «για όλα φταίει ο Τσίπρας» είναι ένα ωραίο αντιπολιτευτικό σύνθημα που δημιούργησε η επικοινωνιακή ομάδα της Ν.Δ. πάνω στα αποκαΐδια με στόχο τον πρωθυπουργό και στην ατέρμονη προσπάθειά της να πάει η χώρα σε εκλογές.

Χρειάζεται όμως κάτι περισσότερο από αυτό για να πείσει ο κ. Μητσοτάκης για τις προθέσεις του.

Κυρίως για το ποιες πραγματικά είναι: η επιβολή της νομιμότητας ή η προσφυγή στις κάλπες και εν συνεχεία ο εναγκαλισμός με τη λήθη;

Εκτός και αν περιμένει να γίνει πρώτα κυβέρνηση και μετά να πράξει. Ωστόσο, σε αυτή τη συγκυρία υπάρχουν και οι συμβολισμοί που λειτουργούν καλύτερα από τις ίδιες τις πράξεις.

Αν ο κ. Μητσοτάκης εννοεί αυτά που λέει, θα έπρεπε το κόμμα του να είχε ήδη αποδοκιμάσει τις πρακτικές των βουλευτών του, όπως ο κ. Οικονόμου και άλλοι.

Οχι μόνο γιατί ο τομεάρχης Υγείας του κόμματός του βγήκε δημόσια και δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός «θέλει κλοτσιές και δρόμο», αλλά γιατί αποδεδειγμένα, και κυρίως συνειδητά, συγκάλυπτε με τις τροπολογίες και τις ερωτήσεις του το διαχρονικό έγκλημα των αυθαιρέτων.

Ας αρχίσει, λοιπόν, τις κατεδαφίσεις από πρόσωπα...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: