13.8.18

Ξεκάθαρος στόχος...

Η κυβέρνηση αποφάσισε να περάσει στην αντεπίθεση. Τρεις εβδομάδες μετά την τραγωδία στο Μάτι και αφού όλο αυτό το διάστημα επιχείρησε να ανακουφίσει τους πληγέντες, να νομοθετήσει και να...
εφαρμόσει πράγματα που όφειλε να τα έχει κάνει νωρίτερα, επιστρέφει στην πολιτική αρένα.

Τις μέρες που προηγήθηκαν η κυβέρνηση δέχθηκε δικαίως έντονη κριτική.

Οι ενενήντα και πλέον νεκροί στο Μάτι δεν είναι μικρό πράγμα. Δεν ξεπερνιέται και δεν πρέπει να ξεπεραστεί, πριν αποδοθούν οι ευθύνες που αναλογούν σε εκείνους που αποδεδειγμένα φταίνε.

Ωστόσο, άλλο πράγμα είναι η κριτική και η αποδοκιμασία με πολιτικούς όρους και άλλο πράγμα είναι η προπαγάνδα με πρόσχημα τους νεκρούς και την καταστροφή.

Αν δει κανείς τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του Βαγγέλη Μαρινάκη θα διαπιστώσει πως το θέμα του δεν είναι η δικαίωση των νεκρών, η διαλεύκανση της υπόθεσης, η απόδοση ευθυνών σε εκείνους που τις έχουν.

Στο χθεσινό κύριο άρθρο της η εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» σημείωνε πως «όπου σταθεί κανείς, δεν ακούει λόγο συμπαθείας ή έστω ανοχής για τους κυβερνώντες, παρά μόνο φωνές οργής και αποδοκιμασίας».

Αυτό λοιπόν δεν είναι δημοσιογραφία. Είναι μια κατευθυνόμενη άποψη που έχει στόχο να δημιουργήσει κλίμα. Γιατί; Εξηγείται λίγο πιο κάτω στο ίδιο άρθρο όπου μιλάει για την κυβέρνηση: «Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι θέμα χρόνου η απόλυτη κατάρρευσή της».

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει κάθε λόγο να επιθυμεί την κατάρρευση της κυβέρνησης. Ας μην ξεχνάμε πως είναι κατηγορούμενος σε μια τεράστια υπόθεση ναρκωτικών. Η, δε, προσπάθεια αποδόμησης του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα δεν είναι κάτι καινούργιο και, για να είμαστε ειλικρινείς, δεν αφορά μόνο τον πρωθυπουργό.

Το αντιαριστερό μένος του διαπνέει τις περισσότερες από τις σελίδες των εφημερίδων του, πολύ δε περισσότερο μετά την περιβόητη δήλωσή του ότι «πέφτει η χούντα».

Σε πρώτη ανάγνωση αυτό είναι το λογικό. Γιατί ο μεγαλοεφοπλιστής-μεγαλοεκδότης φροντίζει για το προσωπικό και επιχειρηματικό του κέρδος και γνωρίζει καλύτερα από όλους ότι μόνο με τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις θα πραγματοποιηθούν τα σχέδιά του. Και αυτοί που δηλώνουν πρόθυμοι να εκτελέσουν τις εντολές του είναι τα στελέχη της Ν.Δ. υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το ερώτημα είναι μέχρι πότε η Ν.Δ. θα είναι απόλυτα δεμένη στο άρμα του εφοπλιστή;

Γιατί όπως όλα δείχνουν, στις κάλπες θα φτάσουμε με το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον Μαρινάκη (ή ανάποδα), με ανύπαρκτο τον ξεχωριστό πολιτικό λόγο της αξιωματικής αντιπολίτευσης...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: