25.8.18

Οι «ξεχασμένοι» δημοσιογράφοι...


Δεκαεννέα Τούρκοι δημοσιογράφοι που βρίσκονται φυλακισμένοι για πάνω από δύο χρόνια στη φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Σιλιβρί, με...
ανοιχτή επιστολή τους εξιστορούν τον «Γολγοθά» που βιώνουν, ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη και εκφράζουν το φόβο τους ότι τους «έχουν ξεχάσει».

Οι έγκλειστοι κατηγορούνται για συμμετοχή τους στο «Κίνημα Γκιουλέν» το οποίο έχει στοχοποιηθεί από την κυβέρνηση Ερντογάν ως υπαίτιο της πραγματοποίησης απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία, τον Ιούλιο του 2016.

«Ευχόμαστε να μας θυμάστε, περιμένουμε δικαιοσύνη» γράφουν μέσα από το κελί τους επισημαίνοντας πως «δεν έχουν άλλη δουλειά εκτός από τη δημοσιογραφία».

Οι περισσότεροι από τους «19», δεν είναι προβεβλημένοι δημοσιογράφοι. Με εισήγηση του εισαγγελέα στις 31 Μαρτίου 2017 αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ εκκρεμούσε αίτημα τους στο εφετείο. Συνελήφθησαν όμως πάλι και τους έστειλαν στις φυλακές που βρίσκονται κοντά στην Κωνσταντινούπολη. Όπως γράφουν, και ο εισαγγελέας και τα υπόλοιπα μέλη του δικαστηρίου, «απομακρύνθηκαν από τα καθήκοντα τους»  στις διώξεις που έγιναν τότε κατά του δικαστικού σώματος.

Οι 19 υπογράφοντες της επιστολής είναι: Abdullah Kılıç, Ahmet Memiş, Ali Akkuş, Bayram Kaya, Cemal Azmi Kalyoncu, Cuma Ulus, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Habip Güler, Hanım Büşra Erdal, Hüseyin Aydın, M. Sait Kuloğlu, M. Erkan Acar , Mutlu Çölgeçen, Oğuz Usluer, Seyit Kılıç, Ufuk Şanlı, Ünal Tanık, Yakup Çetin και Yetkin Yıldız.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: